Vsi dogodki so brezplačni. V primeru slabega vremena bo program potekal v Galeriji Škuc. Festival se bo končal 20. junija. Foto: Škuc
Vsi dogodki so brezplačni. V primeru slabega vremena bo program potekal v Galeriji Škuc. Festival se bo končal 20. junija. Foto: Škuc

Na prevajalski delavnici lezbične poezije so sodelovale Alicia Garcia Nunez iz Španije, Anna Gulczynska s Poljske, Anna Mattsson iz Švedske, Kallia Papadaki iz Grčije in Kristina Hočevar.

Organizatorji so na letošnjo izdajo festivala kot tuja gosta povabili hrvaškega avtorja Marka Pogačarja in francoskega prozaista Reneja de Ceccattyja.

Na književnih večerih bodo gostili tudi slovenske avtorice in avtorje Gabrielo Babnik, Zorana Kneževića, Glorjano Veber, Alenko Jovanovski in Davorina Lenka.

Glasbeni del programa bodo soustvarjali Nina Dragičević, Miha Petric, Ravi Shrestha, Zvezdana Novaković, Vitja Balžalorsky, Bogunov, Brata Erič ter Trio Instrumentalis, so sporočili organizatorji.

V popoldanskih urah bo potekal spremljevalni program O'živ knjiga, namenjen mlajšim. Na igriv način jim bodo poti v svet knjige odpirale lutkovne in gledališke predstave, pripovedovalsko pravljični popoldnevi in raznovrstne ustvarjalne delavnice. Program bo drevi ob 18.00 uvedla gledališka predstava Pajacek in punčka v izvedbi Škuc gledališča.

Od leta 1994 so se na festivalu Živa književnost v organizaciji Škuca zvrstili številni tuji in slovenski literati in glasbeniki. Med njimi so bili tako že uveljavljeni avtorji kot tisti, ki so si v času svojega nastopa šele utirali literarno ali glasbeno pot.