Festival Liffe bo letos potekal med 12. in 23. novembrom in v tem času ponudil več kot sto filmov. Foto: BoBo
Festival Liffe bo letos potekal med 12. in 23. novembrom in v tem času ponudil več kot sto filmov. Foto: BoBo
Spremljajte tematski portal, ki ga posvečamo Liffu, sodelujte v filmskem kvizu, zaupajte nam svojo oceno filmov in si priigrajte vstopnice ter druge nagrade.

Program Liffa je razgrnjen, ljubitelji filma besno listajo po programu in sestavljajo urnik, ker pa tudi na MMC-ju filmu radi prepustimo, da nam skrajša turoben november, smo ob 25-letnici festivala pripravili temu posvečen tematski portal. Na njem boste našli vse od programa, recenzij do brezplačnih vstopnic.

Birdman (težko pričakovana črna komedija Alejandra Gonzáleza Iñárrituja), Mamica (kanadskega čudežnega dečka Xavierja Dolana) in Pogled tišine (režiserja Joshue Oppenheimerja) bi lahko bilo nekaj tistih naslovov, ki bodo letos pritegnili največ zanimanja, vendar ti so le ščepec med več kot sto filmskimi naslovi, ki jih ponuja letošnja izdaja. Da bo krmarjenje med njimi lažje, vas vabimo k spremljanju našega Liffu posvečenega portala, kjer vam bodo filmski kritiki namignili, katerih pet naslovov absolutno ne gre spregledati. S sodelovanjem v nagradnih igrah si lahko priigrate kataloge in brezplačne filmske vstopnice, ob spremljanju naših vsebin pa se podučite o zanimivostih l
etošnjih naslovov, retrospektivah in programskih poudarkih.

Kaj prinaša letošnji Liffe? Preberite v intervjuju s Simonom Popkom



Vabljeni k spremljanju MMC-jevega portala, posvečenega 25-letnici Liffa. najdete ga tukaj.


Dan, posvečen filmu

Posebej slovesen bo na MMC-ju 12. november, ko bo Liffe zagnal svoje kolute, mi pa bomo filmu posvetili ves dan. Naše uredništvo se bo tisti dan prepustilo idejam gostujočega urednika, režiserja Marka Naberšnika, s katerim boste lahko klepetali o njegovem novem celovečercu, vojni drami Gozdovi so še vedno zeleni.
Si upate napisati svojo kritiko?
V času festivala bomo festivalsko dogajanje spremljali s kratkim pregledom vseh filmov, intervjuji, reportažami in recenzijami. Ker pa imajo vsake oči svojega malarja, vas vabimo, da nam tokrat zaupate svojo oceno filmov. Na naslov vasa.ocena@rtvslo.si bomo sprejemali vaše recenzije. Dolžina kritik je poljubna, podpišete pa jih lahko z vzdevkom ali pravim imenom. Ocene bomo objavili pod rubriko Vaša ocena, najboljše med njimi tudi nagradili.

Spoznate prizor na sliki?
Za konec lahko v filmskem kvizu preverite, kako dobro poznate filme, ki ste jih v preteklih letih videli na Liffu, rezultat pa ponosno ali pa niti ne delite na družabnih omrežjih. Vabljeni k brskanju po portalu.