Volčja druščina, dobitnica velike nagrade žirije na letošnjem Sundanceu, je dokumentarna pripoved o otrocih družine Angulo, ki so večji del svojega otroštva preživeli zaprti v stanovanju na Manhattnu, njihov edini stik z resničnim življenjem pa so bili filmi. Foto: false
Volčja druščina, dobitnica velike nagrade žirije na letošnjem Sundanceu, je dokumentarna pripoved o otrocih družine Angulo, ki so večji del svojega otroštva preživeli zaprti v stanovanju na Manhattnu, njihov edini stik z resničnim življenjem pa so bili filmi. Foto: false
Liffe
MMC v sodelovanju s 26. mednarodnim filmskim festivalom Liffe podeljuje deset parov vstopnic za izbrane projekcije filmov. Do torka, 10. 11., do 10.00, odgovorite na vprašanje o naslovu celovečernega filmskega prvenca Olma Omerzuja, čigar Družinski film letos odpira festival. Foto: Wisible Photography

Izbirate lahko med filmi Stvarjenje smisla (14. 11. ob 17.00), Taksi (17. 11. ob 19.45), Tri okna in obešenje (16. 11. ob 17.00), Učna ura (17. 11. ob 15.00), Veličastno pokopališče (15. 11. ob 21.00), Volčja druščina (14. 11. ob 21.30), Zadnji dan Jicaka Rabina (18. 11. ob 16.00), Zakon trga (20. 11. ob 17.15), Pasje srce (17. 11. ob 21.30) in Moja mama (22. 11. ob 17.15).

Letošnji festival odpira drugi celovečerec Olma Omerzuja Družinski film. Kako je bilo naslov režiserjevemu celovečernemu prvencu, ki smo ga pred tremi leti lahko videli na Liffu?

Odgovor na vprašane sporočite na naslov mmc-kultura@rtvslo.si najpozneje do torka, 10. novembra, do 10. ure, ko bomo izžrebali deset nagrajencev, ki bodo prejeli po dve karti za izbrano projekcijo. Pripišite tudi do tri filme od navedenih, ki bi si jih želeli ogledati.

Nagrajenci so izžrebani, o nagradi smo jih obvestili po elektronski pošti.

Med 11. in 22. novembrom bo 26. Liffe postregel z bogato filmsko bero. Začetni dan festivala, 11. november, bo na MMC-ju posvečen Liffu s krajšim videointervjujem z Marcelom Štefančičem Jr., dan pozneje boste laho prebrali tudi intervju z Olmom Omerzujem.

V času festivala bomo festivalsko dogajanje spremljali na tematskem portalu, posvečenem Liffu, kjer bomo zbirali filmske recenzije, intervjuje z gosti, reportaže, vaša mnenja in nagradne igre.

Na naslov vasa.ocena@rtvslo.si bomo sprejemali tudi vaše recenzije filmov z Liffa. Dolžina kritik je poljubna, podpišete pa jih lahko z vzdevkom ali pravim imenom. Ocene bomo objavili pod rubriko Vaša ocena in jih tako vključili v poročanje o festivalu, najboljše pa bomo po festivalu tudi nagradili.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.