Foto:
Foto:


Kdaj? V soboto, 14. novembra 2009
Kje? Istočasno v Atenah, Barceloni, Bukarešti, Mariboru (KIBLA), Novem Sadu, Neaplju, Istanbulu, Londonu, Poznanu, Stockholmu, Solunu, Wiesbadnu in v drugih mestih v Evropi in po svetu.
Nagrada: nagrada posebne evropske žirije + različne nagrade lokalnih žirij
Tema: Nadzor
Filmarje iz vsega sveta bi radi povabili k prijavi kratkih filmov (animiranih, glasbenih, umetniških, pripovednih, dokumentarnih itd.) na temo 'Nadzor' v dolžini do 10 minut.
Se vam je vaše življenje kdaj zdelo kot hoja po vrvi, ki je trdno napeta med nadzorom in njegovo odsotnostjo? Hodite brez premora, brez pomišljanja, ne izgubite oprijema! Ali se preprosto spustite in uživajte v trenutkih breztežnosti! Nadzor ima mnogo oblik in stopenj. Lahko je mentalni, politični, fizični, družbeni, znanstveni, strog, ohlapen ali nekaj povsem drugega. Lahko pomislite na teorije nadzora, na nadzor tveganja in stresa, na obvladovanje in spretnost, na meje, opazovanje in nadzor misli, nadzor rojstev in škodljivcev, nadzorne odbore, Ctrl Alt Delete, ali preprosto na daljinec, ki leži na vašem kavču. Veselimo se nepričakovanih in presenetljivih pristopov k temi, vendar vas prosimo, da ne izgubite nadzora nad časom – ne moremo sprejeti prispevkov, daljših od 10 minut! Ja, res je, priznamo ... obsedeni smo z nadzorom!
Ta natečaj se imenuje “Stavimo na kratke,” ker publiko vedno povabimo, da stavi, kateri film bo zmagal. Stave se sprejemajo pred projekcijo na podlagi sinopsisa, biografije filmarjev in kratkega najavnega filma. Prosimo, da imate to v mislih, ko boste izpolnjevali prijavnico, in nam zagotovite kratke, vendar informativne biografije in sinopsis.
Rok za oddajo: 1. julij 2009
Prijavni postopek: Prosimo, oddajte elektronski prijavni obrazec. Prijavni obrazec z vsemi zahtevanimi podatki morate tudi natisniti in ga poslati z ogledno kopijo na nosilcu DVD (PAL). Prijavo (film in prijavnica) pošljite najkasneje do 1. julija 2009. Za predogled sprejemamo samo kopije na nosilcu DVD.
Podnaslavljanje: Vsi filmi (vključno z angleškimi) morajo biti opremljeni z angleškimi podnaslovi. Če bo vaš film izbran v program BoSs 2009, bomo potrebovali tudi transkripcijo dialogov za podnaslavljanje v drugih jezikih (najboljša je dialog lista s časovno kodo oz. "spotting list").
Prosimo, upoštevajte tudi, da od enega režiserja lahko sprejmemo samo en film.
Izbor in obveščanje: Ker pričakujemo veliko število prijav, bomo žal lahko pisali samo sprejetim filmarjem. Če se vam ne oglasimo do konca septembra 2009, prosimo, predpostavljajte, da tokrat niste bili uspešni.
Stroški pošiljanja: Stroške pošiljanja oglednih kopij in kopij za predvajanje v primeru uvrstitve v program nosijo filmarji. Ogledne kopije lahko vrnemo samo, če zagotovite kuverto z vašim naslovom in plačano poštnino.
Prosimo, da ogledno kopijo pošljete na naslov:
Ricarda Vidal
Betting on Shorts
Institute of Germanic & Romance Studies
School of Advanced Study
Stewart House, 32 Russell Square, London WC1B 5DN
Za dodatne informacije smo na voljo na zgornjem naslovu ali na:
Tel.: 0044 (0)794045 8535
E-pošta: submissions@bettingonshorts.com
Več informacij najdete tudi na spletni strani: http://www.bettingonshorts.com
Novico je napisal uporabnik kibla