"Veliko ljudi je, ki sem jih poznal, a sem pozabil njihova imena. Ko si jih poskušam predstavljati, so njihovi obrazi pred mojimi očmi deformirani in nepopolni. V spominu mi ostane samo detajl, impresija - poseben pogled, gesta, izraz, včasih samo občutek. Vse okrog tega je kaos, razkrojena zmešnjava fragmentov, premajhnih, da bi se z njimi lahko znašel. S serijo Bil sem tukaj sem skušal to vizualizirati." Foto: www.blazkutin.com

V sklopu projekta Bil sem tukaj - izginjajoči obrazi Berlina Kutin dokumentira stare, od zunanjih razmer dotrajane obraze na mestnih površinah in jim dodeli novo identiteto. Kutin, ki trenutno živi v Berlinu, motive za svojo abstraktno fotografijo išče v urbanih prostorih in vsakdanjih predmetih. Razstava bo na ogled do sredine maja, so sporočili z Veleposlaništva Republike Slovenije v Berlinu.

Blaž Kutin je diplomirani sociolog kulture in etnologije. Napisal je več scenarijev, s katerimi je med drugim sodeloval na sarajevskem filmskem festivalu v okviru programa CineLink (Gravitacija leta 2004). Leta 2006 je prejel nagrado mladi talent Evropske unije za scenarij Lara.

Njegov celovečerni prvenec Nikoli nisva šla v Benetke je imel svetovno premiero v tekmovalni sekciji mednarodnega filmskega festivala leta 2008 v Sarajevu. Predvajali so ga na številnih festivalih po svetu, prejel je tudi posebno priznanje žirije na filmskem festivalu Cape Winelands 2009 v Južni Afriki.