Po z oskarjem nagrajanem filmu Argo, ki ga je Affleck režiral in v njem odigral glavno vlogo, zdaj zvezdnika čaka svet superjunakov. Foto: EPA
Po z oskarjem nagrajanem filmu Argo, ki ga je Affleck režiral in v njem odigral glavno vlogo, zdaj zvezdnika čaka svet superjunakov. Foto: EPA

Novico o sodelovanju je sporočil režiser Zack Snyder, snemanje filma pa naj bi se začelo prihodnje leto. "Vedeli smo, da potrebujemo nenavadnega igralca, da bi upodobil enega najbolj priljubljenih stripovskih junakov, in Ben Affleck je gotovo prva izbira," je v izjavi za javnost napisal prvi mož studia Warner Bros Greg Silverman. Supermana bo upodobil 31-letni Henry Cavill, ki je junaka zaigral že v letošnjem filmskem hitu Jekleni mož.

"Affleck ima igralske veščine, s katerimi bo lahko prikazal večplastnost moža, ki je starejši in modrejši od Clarka Kenta in ki ima brazgotine iz preteklih obračunov, a hkrati ohranja šarm in očarljivost, ki ju svet občuduje pri Bruceu Waynu," je izbiro slikovito opisal Snyder in ob tem dodal, da komaj čaka začetek sodelovanja z Affleckom.

To ne bo prvo Affleckovo srečanje z junaki, saj je leta 2003 odigral slepega junaka v filmu Daredevil.

V zadnji trilogiji o Batmanu, ki jo je režisarl Christoper Nolan, je sicer glavno vlogo odigral Christan Bale, ki je julija letos zatrdil, da so dnevi temne votline dokončno za njim in da ne bo več oblekel Batmanove oprave. Trilogija Vitez teme je bila izjemno uspešna, saj je v blagajno prinesla skoraj dve milijardi in pol dolarjev. Pred Balom so Batmana upodobili tudi Michael Keaton,Val Kilmer in George Clooney.