Leonardo DiCaprio je prva izbira Dannyja Boyla za vlogo Steva Jobsa, poročajo hollywoodski poznavalci. Foto: EPA
Leonardo DiCaprio je prva izbira Dannyja Boyla za vlogo Steva Jobsa, poročajo hollywoodski poznavalci. Foto: EPA

Kot poročajo cehovski mediji, obstaja možnost, da bo v režiserski stolček projekta, za katerega scenarij že piše Aaron Sorkin (poleg številnih serij uspešnic v slogu Zahodnega krila in The Newsroom je napisal tudi scenarije za več filmov, med katerimi sta tudi Zadnji dobri možje in Socialno omrežje), sedel Danny Boyle (Revni milijonar). Prav on naj bi DiCapriu, letošnjemu oskarjevskemu osmoljencu, predlagal, naj premisli o sodelovanju pri filmu.

Pred tem se je v povezavi s projektom omenjal režiser David Fischer, ki naj bi v glavni vlogi rad videl Christiana Bala, a produkcijska hiša Sony Pictures menda ni bila pripravljena ustreči Fincherjevim (pre)visokim zahtevam za honorar.

Kot ugibajo pri The Verge, bi bila kombinacija Boylovega režiserskega dotika in DiCaprievega obraza (skupaj sta, sicer dokaj neuspešno, sodelovala pri ekranizaciji romana Plaža, ki je tajski zaliv Maya postavila na zemljevid svetovnega množičnega turizma - in na seznam okoljskih katastrof) tako ali tako privlačna za širše občinstvo kot tista Fincherja in Balea.

A, kot piše Guardian, se je Leonardo DiCaprio pred časom že zavezal projektu Alejandro Gonzáleza Iñárrituja The Revenant, kar bi v primeru, da govorice držijo, pomenilo, da novega Jobsovega filma ne bo še takoj.

Morda še bolje, da mine nekaj časa po neslavnem poskusu biografskega filma Jobs, v katerem se po mnenju kritikov in gledalcev ni ravno izkazal Ashton Kutcher.