Ko je studio pod svoje okrilje vzel Lucasfilm, so načrtovali
Ko je studio pod svoje okrilje vzel Lucasfilm, so načrtovali "samo" še eno trilogijo: Epizode VII, VIII in IX. Na koncu lanskega leta se je kontinuiteta zgodbe nenadoma znašla pod vprašajem: 60-letna Carrie Fisher je umrla za posledicami infarkta. Foto: Reuters
Najbrž ni nobeno presenečenje, da po komercialnem in kritiškem uspehu novih filmov studio "razmišlja" o tem, da bi vse skupaj nadaljevali. Foto: Reuters

"Prisotna je v epizodi VIII, in ne bomo je spreminjali, da bi na ta način obravnavali njeno smrt," je precej nedvoumno potrdil predsednik studia Disney Bob Iger. "Njen nastop, s katerim smo bili vedno zelo zadovoljni, ostaja tak, kot je bil."

Ko je studio pod svoje okrilje vzel Lucasfilm, so načrtovali "samo" še eno trilogijo: Epizode VII, VIII in IX. Na koncu lanskega leta se je kontinuiteta zgodbe nenadoma znašla pod vprašajem: 60-letna Carrie Fisher je umrla za posledicami infarkta. Njen lik, nekdaj princesa in zdaj generalka Organa, se pojavi "skozi celo Epizodo VIII", ki bo naslovljena The Last Jedi, je Iger povedal za The Los Angeles Times. Snemanje svoje vloge je namreč pred usodnim letom, ki se je izkazal za njeno poslednje, že dokončala. Zadnji Jedi v kinematografe prihaja 15. decembra letos.

Ljubitelje galaksije daleč, daleč stran je skrbelo, da bo treba lik Fisherjeve v celoti izrezati ali pa, še huje, da jo bodo "poustvarili" s pomočjo računalniške animacije, kar so za sklepni prizor lanskega preddela Rogue One že naredili. (Še bolj vpadljiv je bil Grand Moff Tarkin, ki ga je "igral" že dvajset let pokojni Peter Cushing).

V Vojni zvezd: Sila se prebuja (2015) smo izvedeli, da je princesa Leia zdaj kot generalka na čelu odpora, ki se bojuje proti zloveščemu režimu Prvega reda. V zvezi s Han Solom se jima je rodil sin, Ben, ki pa je prestopil na temno stran in si zdaj pravi Kylo Ren.

Naposled soočenje med Kylom in Leio?
Disneyjevi delničarji so na svojem letnem srečanju na začetku tega mesca že lahko videli prve prizore naslednjega filma. Iz prvih drobcev informacij se da sklepati, da bomo v Zadnjem jediju priča soočenju Leie in njenega sina (igra ga Adam Driver), pa tudi ponovnemu snidenju generalke z bratom, Lukom Skywalkerjem (Mark Hamill).

Han Solo: mlada leta predrznega tihotapca
Iger je na tem srečanju natrosil še nekaj podrobnosti o novem samostojnem filmu o Hanu Solu (mlajšo različico junaka, ki je kulten po zaslugi Harrisona Forda, bo igral Alden Ehrenreich). Zgodba menda popisuje Hanovo usodo med 18. in 24. letom, ko je kupil Milenijskega sokola in naletel na svojega poznejšega pajdaša Chewbacco. Film v kinematografe prihaja naslednje leto.