Akademska folklorna skupina France Marolt je folklorna skupina, ki jo je pred skoraj sedmimi desetletji s pomočjo Glasbene matice ustanovil etnomuzikolog in tedanji ravnatelj Glasbeno-narodopisnega inštituta France Marolt. Foto: Akademska folklorna skupina France Marolt
Akademska folklorna skupina France Marolt je folklorna skupina, ki jo je pred skoraj sedmimi desetletji s pomočjo Glasbene matice ustanovil etnomuzikolog in tedanji ravnatelj Glasbeno-narodopisnega inštituta France Marolt. Foto: Akademska folklorna skupina France Marolt

Skušali bodo angažirano odgovoriti na ključna vprašanja (po)ustvarjalnih konceptov plesa na Slovenskem. Temeljno vprašanje, ki ga bo z umetniškim (po)ustvarjanjem odprla, je refleksija sprememb odrske umetnosti skozi različna obdobja ustvarjanja na način, da bodo drugo ob drugo postavljena na eni strani dela koreografov starejše generacije in na drugi dela koreografov mlajše generacije.

Tudi folklorna dejavnost je v zadnjih letih razpeta med dvema poloma, ki sledita vsak svoji viziji in pojmovanju plesnega (po)ustvarjanja. Akademska folklorna skupina France Marolt bo z Letno plesno predstavo »69« in umetniškim (po)ustvarjanjem odprla temeljno vprašanje, ki je refleksija sprememb odrske umetnosti skozi različna obdobja ustvarjanja.

V štirih različnih sklopih bodo drugo ob drugo postavljena dela koreografov starejše in mlajše generacije, ki vsak s svojim pristopom folklorno dejavnost danes oblikujejo v celoto.

NAGRADNO VPRAŠANJE:
Katero obletnico delovanja letos praznuje Akademska folklorna skupina France Marolt?

MMC podeljuje par vstopnic za ponovitev predstave, ki bo v nedeljo, 28. maja, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Za sodelovanje v nagradni igri nam najpozneje do srede, 24. maja, na mmc-nagrade@rtvslo.si pošljite pravilen odgovor na nagradno vprašanje, ki ga najdete v zgornjem okvirčku, ne pozabite na svoje kontaktne podatke.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.