Kipec bodo Bridgesu izročili na podelitvi zlatih globusov, 6. januarja na Beverly Hillsu. Foto: EPA
Kipec bodo Bridgesu izročili na podelitvi zlatih globusov, 6. januarja na Beverly Hillsu. Foto: EPA

Zveza tujih novinarjev v Hollywoodu (Hollywood Foreign Press Association) bo Bridgesu podelila nagrado Cecila B. DeMilla – vsakemu letu jo podelijo nekomu, ki je imel daljnosežen vpliv na svet filmske umetnosti.

69-letni Bridges je bil v svoji karieri za zlati globus nominiran že petkrat – osvojil pa ga je samo enkrat, za vlogo odcvetelega zvezdnika kantrija v glasbeni drami Crazy Heart. Za isto vlogo je tistega leta, 2009, dobil tudi oskarja. Marsikdo si bo Bridgesa kljub temu na veke vekov zapomnil kot "Modela" v eni izmed kultnih komedij devetdesetih, Veliki Lebowski. "Bridgesov genialni opus, ki se razteza čez več žanrov, je v zadnjih šestih desetletjih pritegnil srca in ume več generacij," je v izjavo za javnost zapisal predsednik organizacije HFPA Meher Tatna.

Nagrada Cecila B. DeMilla je ime dobila po vplivnem hollywoodskem režiserju, ki je bil vpliven tako v dobi nemega kot tudi po prihodu zvočnega filma. Med dozdajšnjimi dobitniki te nagrade so denimo Oprah Winfrey, George Clooney, Robert De Niro, Audrey Hepburn, Harrison Ford in Meryl Streep.

Kipec bodo Bridgesu izročili na podelitvi zlatih globusov, 6. januarja na Beverly Hillsu.