Pred Galerijo Škuc bo spet zelo živahno, saj bo tam potekal festival glasbe in literature. Foto: Škuc
Pred Galerijo Škuc bo spet zelo živahno, saj bo tam potekal festival glasbe in literature. Foto: Škuc

Od leta 1994 so na festivalu gostovali že uveljavljeni avtorji, pa tudi tisti, ki so si ob svojem nastopu šele utirali svojo literarno ali glasbeno pot. Vsi nastopajoči ustvarjalci so poleg organizatorjev zaslužni za kakovost in prepoznavnost Žive književnosti, ki si ju je zgradila v vseh teh letih, je v vabilu zapisal organizator, Galerija Škuc.


Na letošnjem festivalu se bodo predstavili ustvarjalci s prevajalske delavnice Martín López-Vega (Španija), Maurizio Mattiuzza (Italija), Patrizia Gattaceca (Francija), Tibor Hrs Pandur (Slovenija) in Tsead Bruinja (Nizozemska). Kot gosta bosta nastopila še ukrajinski avtor Ivan Rjabči in hrvaška prozaistka Nora Verde.

Na literarnih večerih se bodo predstavili tudi slovenska pesnika Katjo Gorečan in Karla Hmeljaka ter prozaisti Gregor Lozar, Teja Oblak in Veronika Simoniti. Glasbeni del programa bodo soustvarjali Tjaša Fabjančič in Borut Mori, Zvezdana Novaković, Jure Čehovin, Tomaž Šuštar in Ariel Cibrìa, Žiga Murko, Katarina Juvančič in Dejan Lapajne, Cene Resnik, New Paris ter JUNEsHELEN.

O'živela knjiga namenjena otrokom in mladini
V popoldanskih urah bo spremljevalni program O'živela knjiga, namenjen otrokom in mladim. Lutkovne in gledališke predstave, pripovedovalsko-pravljični popoldnevi in raznovrstne ustvarjalne delavnice jim bodo na igriv način odpirale poti v svet knjig, še zagotavljajo organizatorji.