Foto:
Foto:
Gre za velik projekt, v katerem nastopa 13 solistov.
Ognjemet je delo Paula Burkharda.

Predstavo je režiral Miha Alujevič, v glavnih vlogah pa so se predstavili Alfonz Kodrič, Marija Zelko, Andreja Zakonjšek, Katja Perger, Dušan Topolovec, Nataša Žlender, Emil Baronik, Svetlana Čursina, Jože Kores, Dragica Kladnik - Dada, Jaki Jurgec, Zorica Fatur in Miha Alujevič.

Koreografija je delo Mojce Horvat
Pri predstavi sodeluje 13 solistov, hkrati se na odru predstavita tudi celotni zbor in orkester SNG-ja. Slednjega je vodil hišni dirigent Simon Robinson. Koncertna mojstrica je Vita Gregorc Rošker, zborovodja Robert Mraček, za koreografijo pa je poskrbela Mojca Horvat. Scena je delo Dinke Jeričevič Frangeš, kostumi pa Ivone Stanič.

Ste se kdaj vprašali, odkod popevka O mein Papa?
Glasbena komedija švicarskega skladatelja je najbolj poznana po znameniti popevki O mein Papa. Burkhard v delu pripoveduje zgodbo o slovesnem praznovanju 60. rojstnega dne očeta Alberta, ki ga pripravita njegova žena in hčerka.

Vsi sorodniki se trudijo pozabiti medsebojne nesporazume in vse poteka mirno, dokler na praznovanje ne prideta Albertov brat Alexander, ki je že pred mnogo leti zapustil družino in malomeščansko življenje zamenjal za razburljive dogodivščine v cirkusu. Njegovo pripovedovanje, podkrepljeno z zgodbami njegove žene, akrobatke Adune, v praznovanje vnesejo nemir, še posebej pa je nad njima očarana Albertova hči Anna.

Beseda o avorju
Burkhard je prvo skladbo napisal pri sedmih letih, že pri štirinajstih pa je z odliko diplomiral na konservatoriju v Zürichu. Zaposlil se je kot kapelnik v Bernu, kjer je dirigiral vrsti oper in operet. Njegova prva opereta Hopsa (1935) je požela velik uspeh, umetnik pa se je preselil v Berlin, ki je bil tedaj evropska prestolnica zabavne glasbe. Deloval je tudi kot drugi dirigent na švicarskem radiu, kjer je izvajal tako zabavno kot tudi resno glasbo.

Paul Burkhard se je rodil leta 1911 v Zürichu v Švici. Glede na to, da se je rodil v malomeščanski družini in vse do smrti (1963) živel z materjo in sestro v vasici Zell im Tösstal, lahko sklepamo, da je vsaj del zgodbe tudi avtobiografski.