Moroder bo v predstavi z disco glasbo uporabil pet svojih skladb in nekaj novejših. Foto: EPA
Moroder bo v predstavi z disco glasbo uporabil pet svojih skladb in nekaj novejših. Foto: EPA

Glasbo muzikla bo razumljivo prispeval sam, uporabil bo pet starih skladb, vključil pa bo tudi nekaj novejših, medtem ko bo scenarij zaupal producentu in scenaristu Haraldu Kloserju, ki bo po njegovem mnenju "zagotovo prišel na dan s sijajno zamislijo." Z muzikalom si želijo prodreti v manjša ameriška gledališča, zato o gostovanju na Broadwayu še ne razmišljajo.

Giorgio Moroder je prve vidne glasbene korake prehodil v šestdesetih letih. Bil je eden prvih glasbenikov, ki so za ustvarjanje plesnih beatov in melodij uporabili sintetizatorje. V obdobju disca je sodeloval z Donno Summer, s katero sta osvajala z uspešnico Love to Love You Baby. Pozneje se je njegova glasbena pot prepletla z imeni, kot so David Bowie, Kylie Minogue in dvojec Daft Punk.

Njegovemu snovanju lahko prisluhnemo na več albumih, nekatere je izdal pod imenom Munich Machine, ter velikih uspešnicah iz osemdesetih let, denimo Call Me v izvedbi Blondie in Take My Breath Away iz filma Top Gun v izvedbi zasedbe Berlin. Za slednjo je bil nagrajen tudi z oskarjem.