V predstavi nastopa 17 plesalcev, pripovedovalec in pevka. Foto: danceamoreshow.com
V predstavi nastopa 17 plesalcev, pripovedovalec in pevka. Foto: danceamoreshow.com

Na sporedu je bila sicer napovedana za današnji večer, vendar so jo zaradi slabe vremenske napovedi organizatorji prestavili na torek ob 21. uri. Režiser, koreograf in scenarist predstave Batagelj je v predstavo s pomočjo slovenskih plesalcev povezal latinskoameriške in standardne plese, pridružili pa se bodo tudi plesalci modernega plesa, džeza in hiphopa.

Zgodba se dogaja v mestu preporoda New Yorka in predstavlja 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V vrelišču ustvarjalnega talenta se srečujejo posamezniki iz raznolikih okolij, med soočenjem s številnimi izzivi pa spletajo plesno pripoved.

Ljubezen na prvi pogled
V mozaik zgodb so združeni plesni dueti, prepleteni s točkami modernih plesnih formatov, začinjenih z zapeljivim vokalom, ki gledalca vabi v razburkani svet nasprotujočih si čustev in buri njegovo domišljijo. Predstava prikazuje pestro paleto latinskoameriških in standardnih plesov, z atraktivnimi figurami žgočega argentinskega tanga, umazane salse, hiphopa, modernega plesa in džeza. Kot obljubljajo ustvarjalci predstave, je v zraku čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora in humor živahnih uličnih značajev.

V predstavi nastopa 17 plesalcev, med drugim Andrej Škufca, Melinda Torokgyorgy Škufca, Jurij in Jagoda Batagelj, Gordana Grandošek Whiddon in Matej Krajcer.