Igralci Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik so bili zmagovalcem tik za petami. Foto: IGLU
Igralci Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik so bili zmagovalcem tik za petami. Foto: IGLU

Tekmovanje, ki je potekalo med 12. in 16. februarjem, je organiziralo gledališče Vancouver Theatresports League, prvo mesto pa so osvojili improvizatorji iz Portlanda.

Člani IGLU-ja, igralci Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik, so se na tekmovanju pomerili s kanadskimi ekipami Vancouver Theatresports League, Rapid Fire Theatre in Bad Dog Theatre ter ameriškima zasedbama Hideout Theatre in Curios Comedy Theater. V predtekmovanju so ljubljanski improvizatorji dosegli štiri zmage, v finalu prvenstva pa se jim je pokal izmuznil za zgolj eno točko, so sporočili iz gledališča.

Kanadsko gledališče Vancouver Theatersports League deluje že več kot tri desetletja in velja za eno najuspešnejših improvizacijskih gledališč na svetu. Pri gledališču v povprečju uprizarjajo enajst predstav na teden, ki si jih vsak dan ogleda več kot 200 gledalcev. Eden najvidnejših produktov gledališča je tekmovanje Saint Valentine's Day Massacre, ki je letos potekalo že 26. leto zapored, obiskalo pa ga je okoli 2000 gledalcev.

Člani ljubljanskega improvizacijskega gledališča, ki je bilo ustanovljeno avgusta lani, bodo svoje izkušnje s tekmovanja predstavili v uprizoritvi Razglednice iz Kanade. Predstava bo na sporedu v četrtek 21.00 v Menzi pri koritu na Metelkovi.