Prevod je delo Urške Brodar, scenografijo podpisujeta Numen in Ivana Jonke, kostumografka je Jelena Proković, avtor izvirne glasbe Paul Dessau, makedonska zasedba Foltin pa je prispevala dodano glasbo. Foto: Damjan Švarc
Prevod je delo Urške Brodar, scenografijo podpisujeta Numen in Ivana Jonke, kostumografka je Jelena Proković, avtor izvirne glasbe Paul Dessau, makedonska zasedba Foltin pa je prispevala dodano glasbo. Foto: Damjan Švarc

Trije bogovi stopijo z neba, da bi poiskali dobrega človeka oziroma ugotovili, ali ta na zemlji sploh še obstaja. V Sečuanu jih sprejme prodajalec vode Vang, ki trka na vrata in poskuša najti nekoga, ki bi bogovom ponudil prenočišče. Vrata se druga za drugim zapirajo, v svojo sobico jih sprejme le mlada prostitutka Šen Te. Bogovi so zadovoljni, našli so dobrega človeka, in Šen Te podarijo denar, s katerim si kupi majhno trafiko.

Namesto da bi se s trafiko preživljala, Šen vsak dan zastonj deli riž in pod streho sprejema vaške reveže in zajedavce. Da bi preživela, je prisiljena v alter ego - preobleče se v moškega, v svojega bratranca Šuj Taja, ki pa je strog in gospodovalen. Sčasoma iz trafike na kapitalističen način ustvari obrat za predelovanje tobaka, v katerem nekdanji Šen Tejimi varovanci postanejo izkoriščani delavci.

V predstavi je vlogo Šen Te/Šuj Taja prevzela Tina Potočnik. Igrajo še Jure Henigman, Branko Jordan k. g., Boris Cavazza k. g., Jožica Avbelj, Lotos Vincenc Šparovec, Anja Drnovšek, Jana Zupančič, Judita Zidar in Gaber K. Trseglav.

MMC RTV SLO bo v sodelovanju z MGL-jem dvema nagrajencema podaril po dve vstopnici za predstavo v soboto, 28. novembra, ob 19.30 uri v Mestnem gledališču ljubljanskem.

Nagrajenca sta Tilka Jamnik in Anton Zajc.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.