Pri dogodku Neforma je vnaprej znana le zasedba. Foto: En-Knap/Španski borci/Žiga Koritnik
Pri dogodku Neforma je vnaprej znana le zasedba. Foto: En-Knap/Španski borci/Žiga Koritnik

25 nekdanjih sodelavcev En-Knapa, ki pripadajo različnim generacijam plesalcev in glasbenikov, je združilo moči v tokratni izvedbi serije glasbeno-performativnih improvizacij Zavoda Sploh.

Kot pojasnjuje organizator, bodo izvajalci prišli bodisi "povsem odprte glave" bodisi z vnaprej pripravljenimi idejami, spomini in refleksijami iz svojega obdobja sodelovanja z zavodom En-Knap. Vnaprej so določene le zasedbe, sicer pa dogodek temelji na improvizaciji in interakciji. Neforma obenem omogoča medsebojno povezovanje in spoznavanje ustvarjalcev s področja sodobnih glasbenih praks in umetnikov s področja sodobnega plesa.

Tokrat bodo nastopili plesalci Gyula Cserepes, Luke Thomas Dunne, Evin Hadžialjević, Ida Hellsten, Nataša Kos, Neja Kos, Katja Legin, Bence Mezei, Lada Petrovski, Petra Pikalo, Vasko Polič, Tanja Skok, Ana Štefanec, Milan Tomašik, Tamás Tuza in Andres Valdes ter glasbeniki Fausto Beccalossi, Bratko Bibič, Žiga Golob, Tomaž Grom, Aleš Hadalin, Drago Ivanuša, Kruno Levačić, Tamara Obrovac in Uroš Rakovec.

V istem večeru še koncert
Ob 21. uri sledi še koncert Tamare Obrovac in zasedbe Transhistria Ensemble, ki je del koncertnega cikla Confine Aperto Zavoda Sploh. Kot je zapisal organizator, Obrovčeva "v alkemiji z izjemnimi glasbeniki Transhistria ensemble, ki virtuozno in spontano spajajo sodobni jazz izraz z elementi istrske in mediteranske glasbe, dosega neverjetno lahkotnost glasbenega izraza. Njihovi nastopi so prežeti s spontanostjo, izvirnimi improvizacijami, svobodo in humorjem."