Tako kot druge Kocelijeve predstave tudi Prihajamo podčrtuje močna vizualna in gibalna komponenta. Foto: Mankica Kranjec
Tako kot druge Kocelijeve predstave tudi Prihajamo podčrtuje močna vizualna in gibalna komponenta. Foto: Mankica Kranjec

V Gledališču Glej bodo danes ob 20.00 premierno uprizorili predstavo Prihajamo v režiji Jaše Kocelija. Predstavo, ki je sklepni del celoletne umetniške rezidence Silent City, zaznamuje sodobna družbena nota. Protagonisti poosebljajo nasprotje predsodka o generaciji Y, ki jo označujemo za neenotno in izgubljeno.

V produkciji nastopajo igralci mlajše generacije: Barbara Ribnikar, Jernej Čampelj, Tina Gunzek in Blaž Setnikar. Za scenografijo je poskrbel Darjan Mihajlović Cerar, avtorja glasbe pa sta Marko Petriček in Gašper Torkar.

Uprizoritev, ki je nastala v produkciji Gledališča Glej, je sestavljena iz besedil pesnikov Gašperja Torkarja in Ane Svetel iz Slovenije, Adrie Targe Ramos iz Španije in Rebecce Ciesielski iz Nemčije.

Zvokovne podlage evropskih prestolnic
Trilogija Silent City je na pobudo režiserja Kocelija in ob podpori producentov iz Gleja povezala pesnike iz različnih prestolnic Evrope: Ljubljane, Londona, Pariza, Dunaja ter zdaj še Ljubljane, Berlina in Barcelone. Njihova poezija v ospredje postavlja razmislek o tem, kako doživljajo svoja in tuja mesta, kako urbana zunanjost z vsemi šumi in zvoki pronica v njihovo intimo. V sklopu projekta Silent City njihovo poezijo interpretirajo mladi igralci in tako postanejo glasniki premešanih zgodb mladih iz vse Evrope.