Protagonistke predstave: Urška Vohar, Jelena Rusjan in Nataša Živković. Foto: Nada Žgank
Protagonistke predstave: Urška Vohar, Jelena Rusjan in Nataša Živković. Foto: Nada Žgank
Emanat
Osnovno jedro zavoda Emanat, ki je producent predstave, tvorijo Maja Delak, Urška Vohar, Matija Ferlin, Luka Prinčič in Irena Tomažin. Foto: Nada Žgank

Predstava sočnega naslova TRI psice, DVA planeta, ENA raketa je nastala kot produkcija zavoda za razvoj in afirmacijo plesa in sodobne umetnosti Emanat v koprodukciji s Cankarjevim domom. Poleg Urške Vohar, ki je tudi avtorica predstave, nastopata še Jelena Rusjan in Nataša Živković.

Osnovni gradnik so ljudje, ujeti v klavstrofobičnem ekshibicionizmu, ki poskušajo gledalca očarati na vse mogoče načine. To pa se izraža v tragični komediji "z bulimičnim razpoloženjem, zmeraj naličena, zmeraj ekstravagantna in obupana."

Izvajalci kot razstavni objekt
Glavni razstavni objekt so torej izvajalci sami - ali kot so o tem zapisali na Emanatu: "Radodarno tržijo svoje pomanjkljivosti, pri tem pa nastaja mešanica resničnosti in fikcije. Predstava namreč niha med gledališko fikcijo, zabavnimi plesnimi vložki in glasbenimi elementi ter proizvaja začasno skladišče fiktivnih avtobiografij. Njeni akterji so se pripravljeni brezkompromisno prilagoditi in podrediti za izvršitev višjega cilja - pobeg na planet novih možnosti, novih priložnosti."

Koncept predstave sta zasnovala Voharjeva in Georg Hobmeier, za dramaturgijo je poskrbela Simona Semenič, za kostume Urška Recer, glasba pa je delo Matjaža Predaniča.

Produkcijska dejavnost zavoda Emanat na področju scenskih umetnosti prvenstveno je usmerjena na umetniške projekte, ki delujejo v smeri razvijanja lastnih specifičnih postopkov in zakonitosti dela, s katerimi vzpostavljajo in generirajo skupnost, ki jo zanimajo izmenjava, komunikacija in artikulacija zdajšnjosti sodobne družbe in njenih posameznikov. In tudi aktualna predstava dreza v to tkivo …