"Kaj, če učitelj ne spoštuje pravil? Kaj, če sploh nima pojma o poučevanju in je vse njegovo znanje povezano le z rockom?" so zapisali ob prihodu Šole rocka na filmska platna. Na fotografiji Jack Black (desno) in Joey Gaydos jr. Foto: EPA

Muzikal Šola rocka naj bi premiero doživel 6. decembra 2015, v njem pa se bodo znašle tako pesmi iz filma kot nova glasba izpod peresa sira Andrewa Llolyda Webbra in z libretom Juliana Fellowesa, ustvarjalca pri kritikih in gledalcih cenjene kostumske tv-serije Downton Abbey.

"Šola rocka je v veliki meri zgodba o tem, kako pozitiven vpliv ima glasba na otroke," je v izjavi povedal Lloyd Webber, skladatelj velikanskih uspešnic, kot so Cats, Evita, Fantom iz opere ... in izrazil veselje, da se s tem muzikalom vrača h koreninam Jesusa Christa Superstara.

Igralce za odrsko Šolo rocka bodo začeli iskati januarja, so sporočili z Lloyd Webbrove produkcijske hiše The Really Useful Group.

Film v režiji Richarda Linklaterja in po scenariju Mika Whita (slednji je ob Blacku v filmu zaigral) iz leta 2003, v katerem je propadlega rockerja Deweyja Finna, ki svoje sanje o rockskupini uresniči s pomočjo učencev na prestižni šoli, kjer postane nadomestni učitelj, je v blagajne po svetu prinesel nezanemarljivih 131 milijonov dolarjev.