67-letni Springsteen je verjetno največji glasbeni zvezdnik, kar jih je kdaj napovedalo koncerte na broadwayu - ni pa niti slučajno prvi. pred njim so se podobnih projektov lotevali že Il Divo, Barry Manilow, The Rascals in drugi. Foto: Reuters
67-letni Springsteen je verjetno največji glasbeni zvezdnik, kar jih je kdaj napovedalo koncerte na broadwayu - ni pa niti slučajno prvi. pred njim so se podobnih projektov lotevali že Il Divo, Barry Manilow, The Rascals in drugi. Foto: Reuters
Bruce Springsteen
Springsteen je v svoji avtobiografiji slikovito opisal družino in versko okolico, iz katere je izšel: o tem, kako je nerad hodil k maši in se kot mladostnik trudil, da bi temu ubežal, a je v zrelih letih spoznal, da mu ni uspelo. V knjigi je veliko sklicevanj na vero, je povedal prevajalec. V njej so tudi "seks, droge in rock'n'roll", vendar ne v klasičnem smislu, saj je - v nasprotju s Keithom Richardsom ali Mickom Jaggerjem - podobno kot Eric Clapton kljub skušnjavam v svetu rocka ostal trezen. Foto: Reuters

Maraton se začenja 12. oktobra, glasbenik pa bo do do 26. novembra vsak teden nastopil petkrat.

"Želim si nekaj nastopov, ki bodo kar najbolj osebni in intimni," je svojo odločitev pojasnil 67-letni Bruce. "Broadway sem izbral zaradi njegovih čudovitih starih gledališč, ki so ravno pravšnje prizorišče za uresničitev moje zamisli."

Samo tisoč srečnežev (naenkrat)
Gledališče Walterja Kerra z 960 sedeži je po glasbenikovih besedah v njegovi 40-letni karieri verjetno najmanjše prizorišče doslej.

"V moji predstavi bomo le jaz, kitara, klavir, besede in glasba," je Springsteen opisal svoj projekt in dodal: "Deloma bo predstavo oblikovala govorjena beseda, deloma petje."

Predstava bo po njegovih besedah ohlapno povzemala lok njegovega življenja in dela; na odru bo Springsteen bral odlomke iz svoje avtobiografije Born To Run. Vse pa bo v duhu njegovih prizadevanj, da pripravi zanimive večere z močnim sporočilom.

Vstopnice res samo za prave oboževalce
Kdor bi rad prišel do vstopnic, se lahko, ko se registirira kot "potrjen oboževalec Springsteena", na spletni strani Ticketmaster udeleži žrebanja - samo srečneži bodo torej dobili priložnost, da kupijo največ dve vstopnici. Ticketmasterjeva tehnologija Verified Fan, ki so jo uvedli letos (za predprodajo vstopnic za gledališko predstavo o Harryju Potterju), naj bi preprečila nakup ljudem, ki hočejo vstopnice kupiti samo za nadaljno preprodajo prek spleta.


Lani je glasbenik izdal omenjeno avtobiografijo, ki je v slovenskem prevodu letos izšla pri založbi Učila International. V več kot 500 strani dolgi knjigi, ki jo je pisal sedem let, je odstrl tudi izjemno intimne podrobnosti. Te bodo po mnenju prevajalca Simona Demšarja marsikateremu bralcu razbile idealistično podobo The Bossa. V njej med drugim razkrije, kako nesrečen je bil njegov prvi zakon, da je potreboval operacijo na vratnih vretencih in da je v šesto desetletje svojega življenja vstopil v globoki depresiji.

67-letni Springsteen je verjetno največji glasbeni zvezdnik, kar jih je kdaj napovedalo koncerte na Broadwayu - ni pa niti slučajno prvi. Pred njim so se podobnih projektov lotevali že Il Divo, Barry Manilow, The Rascals in drugi. Za lastnike broadwayskih gledališč je oddajanje odra bendom dobra priložnost, da zaslužijo v predahih med dvema sezonama, za Springsteena, ki je nastopal že skoraj povsod, pa je to še ena trofeja za življenjepis.