Foto:
Foto:
Antoine de Saint-Exupery: Mali princ
Na spored so v mariborski Drami uvrstili tudi znamenito pravljico Mali princ.

V SNG Maribor v sezoni 2007/2008 napovedujejo bogat program uprizoritev. V Operi in baletu bodo pripravili sedem premier, opernemu in baletnemu repertoarju pa se tudi letos pridružuje ciklus šestih simfoničnih koncertov. Bogata bo tudi ponudba Drame, kjer napovedujejo šest premier ter še dve v dodatnem programu. Z iztekajočo se sezono se od SNG Maribor poslavlja umetniški vodja Stane Jurgec, ki je 20 let vodil Opero in balet. Na njegovo mesto prihaja dirigentka Karen Kamenšek.

Opera, balet in simfonični koncerti
V Operi in baletu bodo v sezoni 2007/2008 na sporedu avtorski projekt baletne plesalke Valentine Turcu La Callas, balet Sergeja Prokofjeva Pepelka, operi Cavalleria Rusticana Pietra Mascagnija in Glumači Ruggera Leoncavalla. Sledila bo opera Carmen Georgesa Bizeta v koprodukciji s SNG Opera in balet Ljubljana ter avtorski projekt Milka Lazarja in Edwarda Cluga Pret-a-Porter. Sezona se bo sklenila z opero Cosi fan tutte Wolfganga Amadeusa Mozarta.

V ciklusu šestih simfoničnih koncertov bo štiri dirigirala Karen Kamenšek, v njem pa bo ob simfoničnem orkestru SNG Maribor nastopila tudi pianistka Dubravka Tomšič Srebotnjak. V zdaj že dobro uveljavljenem ciklusu šestih koncertov "plus" bodo svoje znanje pokazali hišni glasbeniki.

Raznolik program mariborske Drame
Drama SNG Maribor je na spored uvrstila predstave Mali princ Antoina de Saint-Exuperyja in Diega de Bree v De Breevi režiji, Nosorogi Eugena Ionesca v režiji Vita Tauferja, Lepa Vida Ivana Cankarja v režiji Sebastijana Horvata, Intimni avtoportret Fride Kahlo Slavenke Milovanovič Pregelj in Ivane Vujič v režiji Ivane Vujič, Tramvaj Poželenje Tennesseeja Williamsa v režiji Damirja Zlatarja Freyja ter Vse ob pravem času Davida Ivesa v režiji Matjaža Latina.

V dodatnem programu mariborske Drame pa že nastaja La Strada Federica Fellinija in Tullia Pinellija v koprodukciji z Narodnim domom in GIZ Stari Maribor, ki jo režira Bojan Labovič. Predstava za otroke bo Vilinček z Lune Bena Minolija v režiji Branke Nikl Klampfer, so sporočili iz mariborskega gledališča.