Foto:
Foto:

Umetniški vodja Mini teatra je nagrado zlata žar ptica prejel za režijo pravljice H. C. Andersena Palčica. Waltl je predstavo Palčica pripravil v sodelovanju z zagrebškim Mestnim gledališčem Žar ptica, ki je s predstavo zaznamovalo 200-letnico rojstva pravljičarja H. C. Andersena.

Trikratni hura za Palčico
Palčica pa domov ni odnesla le ene nagrade. S podelitve nagrad sta dobre volje odšla tudi Waltlova sodelavca kostumografinja Ana Savič Gecan in igralec Špiro Guberina, ki mu je po mnenju žirije najbolje uspela interpretacija glavne moške vloge.

Slovenski otroci ne bodo pozabljeni
Zmagovito Palčico si bodo kmalu lahko ogledali tudi slovenski otroci. Mini teater je napovedal, da bo predstava uprizorjena v sklopu letošnjega festivala Mini poletje na ljubljanskem gradu, ki ga vsako leto priredijo sodelavci Mini teatra.

Darilo zagrebškim šolarjem
Srečanje gledališčnikov Naj, naj, naj festival na enem mestu zbere najboljšo hrvaško produkcijo poklicnih gledališč za otroke in mladino, vse predstave pa si je možno ogledati brezplačno. To naj bi bilo darilo zagrebškim otrokom, zato tudi festival vsako leto poteka med šolskimi počitnicami.