Rosana Hribar in Gregor Luštek že več kot desetletje samostojno ustvarjata plesne duete. Foto: Miha Sagadin
Rosana Hribar in Gregor Luštek že več kot desetletje samostojno ustvarjata plesne duete. Foto: Miha Sagadin
Oba plesalca prihajata iz istega slovenskega mesta. Foto: Peter Bratuša

Življenjska sopotnika sta plesni in koreografski par, ki posamično ustvarja z različnimi plesalci, koreografi in režiserji, najbolj pa ju zaznamuje skupna pot v seriji duetov spektakularnega "tarantinovskega" koraka v dvoje, ki jih od leta 2008 pripravljata na vsaki dve leti v Plesnem Teatru Ljubljana.

Dueti so predstave o življenju; razpirajo vpogled v njuno intimno in profesionalno delovanje ter v slovenski sodobni ples vnašajo svojevrsten pečat in gibalni izraz, ki sproti zabrisuje meje med osebnim in zasebnim, med jezikom in govorom ter med emocijo in erosom.

Niz vseh njunih dosedanjih duetov (10 let, Duet 012, Štirinajst, 16) boste tokrat lahko naenkrat – in enkrat samkrat – videli v istem večeru na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma. Maratonski duet, pri katerem s plesnim parom sodeluje godalni kvartet Godalika, bo na sporedu v sredo, 3. junija, ob 20.00.

Z nekaj znanja in sreče si lahko predstavo ogledate brezplačno, saj na MMC-ju podeljujemo dva para vstopnic za plesni dogodek. Za uvrstitev v "boben" morate pravilno odgovoriti na nagradno vprašanje:

V katerem slovenskem mestu sta se rodila Rosana Hribar in Gregor Luštek?

Odgovore sprejemamo na naslovu mmc-kultura@rtvslo.si do ponedeljka, 1. junija, ob 10.00, ko bomo izvedli žreb in dobili dva nagrajenca.


Vstopnice prejmeta: Martina Sagir in Lara Capuder.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.