Marko Mandić v naslovni vlogi. Foto: Mini teater
Marko Mandić v naslovni vlogi. Foto: Mini teater

Uspešnica v režiji Ivice Buljana je bila premierno uprizorjena leta 2009, ko je prejela tudi veliko Borštnikovo nagrado. Prav tako je Borštnikovo nagrado prejel Marko Mandić v vlogi Macbetha. Med drugim je bila predstava uprizorjena tudi v ZDA, na Kubi in v Južni Koreji. Newyorški kritik, teatrolog in profesor Randy Gener v reviji o umetnosti in kulturi In the theater of One World je predstavo, nastalo v koprodukciji s Cankarjevim domom in Novim kazalištem Zagreb, uvrstil v sam vrh desetih izbrancev lestvice najboljših gledališč na svetu v letu 2011.

Poleg Mandića v naslovni vlogi v predstavi nastopajo še Milena Zupančič, Miha Rodman, Jurij Drevenšek/Aljaž Jovanović, Jure Henigman, Jose, Stipe Kostanić, Domen Valič in Anže Zevnik.

V sodelovanju z Mini Teatrom vam podarjamo dve vstopnici za predstavo, ki bo v nedeljo, 18. novembra, ob 20. uri. Do petka, 16. 11., do 11.00 nam na ta naslov pošljite elektronsko sporočilo s svojim imenom in telefonsko številko in med prispelo pošto bomo izžrebali dobitnika dveh vstopnic.

Vstopnici prejme:
Alenka Kovač Berčič