Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Poslušamo - Arhiv

Pregled leta: (ne)spregledani slovenski alternativni albumi v letu 2023

Glasba Pregled leta: (ne)spregledani slovenski alternativni albumi v letu 2023

29.12.2023

Izpostavljamo 14 glasbeno zaokroženih albumskih izdaj, na katera smo naleteli med entuziastičnim raziskovanjem letošnjega leta. Med njimi se skrivajo številni avtorski presežki, originalni glasbeni izrazi in dokazi pestrosti slovenske glasbe.

Depeche Mode: Memento Mori

Poslušamo Depeche Mode: Memento Mori

30.4.2023

Ko je lani nenadoma umrl Andrew Fletcher, klaviaturist in ustanovni član Depeche Mode, je bilo precej pod vprašajem, ali bo mogoče še kdaj slišati kak njihov svež material. A je pred kratkim izšel album, ki pa ga prvič podpisuje zgolj dvojec Depeche Mode.

Iggy Pop: Every Loser

Poslušamo Iggy Pop: Every Loser

6.4.2023

Iggy Pop kljub svojim 76 letom, kolikor jih bo napolnil v tem mesecu, ostaja "real wild child" oziroma "wild one", kakor je prepeval pred skoraj štirimi desetletji. Nedavno je izdal že 19. samostojni studijski album, ki ga je naslovil Every Loser.

Björk: Fossora

Poslušamo Björk: Fossora

2.12.2022

Po petih letih se z novim albumom vrača islandska ikona art popa Björk, že dobra štiri desetletja stalnica svetovne glasbene scene, ki v samosvojem univerzumu snuje vedno nove svetove. In tako je Fossora njen "gobji album".

Širom: Utekočinjeni prestol preprostih

Poslušamo Širom: Utekočinjeni prestol preprostih

8.5.2022

Minila so tri leta od izida prejšnjega albuma domačega trojca Širom, vmes nas je doletela pandemija, njeno izzvenevanje pa je naplavilo sveži album te prekmursko-tolminsko-kraške zasedbe, ki je tudi v tujini vse bolj prepoznavna in čislana.

hackedepicciotto: The Silver Threshold

Poslušamo hackedepicciotto: The Silver Threshold

27.2.2022

Dvojec hackedepicciotto sestavljata zakonca in dolgoletna ustvarjalna partnerja Alexander Hacke, sicer član legendarnih berlinskih hrupnežev Einstürzende Neubauten, in Danielle de Picciotto, v ZDA rojena glasbenica, umetnica in filmska ustvarjalka.

Nick Cave & Warren Ellis: Carnage

Poslušamo Nick Cave & Warren Ellis: Carnage

30.4.2021

Kot "brutalno, vendar lepo ploščo, ki je zakoreninjena v skupni katastrofi", je Nick Cave opisal sveži album Carnage, ki ga je s svojim kreativnim pribočnikom Warrenom Ellisom ustvaril v roku nekaj tednov v času popolnega zaprtja javnega življenja.

John Carpenter: Lost Themes III: Alive After Death

Poslušamo John Carpenter: Lost Themes III: Alive After Death

1.3.2021

John Carpenter je nič manj kot kultno ime filmske sfere, brez katerega bi se grozljivke in znanstvena fantastika danes nedvomno smukale po drugačnih kuloarjih strahu in preganjavice.

Sleaford Mods: Spare Ribs

Poslušamo Sleaford Mods: Spare Ribs

17.2.2021

Kljub vse bolj kipeči ihti, naj se 2020 že enkrat konča, seveda zgolj prehod v 2021 ni prinesel radikalne prevetritve. Vendar pa je že začetek leta prinesel nemara eno najboljših glasbenih izdaj, kar jih bomo deležni letos – sveži album Sleaford Mods.

Taylor Swift: Folklore

Poslušamo Taylor Swift: Folklore

22.8.2020

"Saj veš, da najboljši filmi vseh časov niso bili nikoli posneti?" vpraša Taylor Swift na novem albumu Folklore. In milijoni poslušalcev na album planejo, kot da odgovarja ne le na to, ampak na vsa velika vprašanja. Prišli so na pravi naslov.

Einstürzende Neubauten: Alles in Allem*

Poslušamo Einstürzende Neubauten: Alles in Allem*

30.6.2020

Letos mineva 40 let od rojstva zasedbe Einstürzende Neubauten, berlinske institucije, ki ji je – kot eni redkih tako izrazno radikalnih in vseskozi razvijajočih se – uspelo ne le preživeti, temveč tudi še naprej zoreti v povsem samosvoji maniri.

Fiona Apple: Fetch The Bolt Cutters

Poslušamo Fiona Apple: Fetch The Bolt Cutters

29.4.2020

“Prinesi cvikcange, predolgo sem že tu notri,” najavlja Fiona Apple na novem albumu, ki ga je splet že razglasil za album karantenskih albumov, mu posvetil morje memov in ga kritiško poljubil v pozdrav.

Vrnitev Róisín Murphy v Ljubljano: niti poškodba ne prepreči plesa

Glasba Vrnitev Róisín Murphy v Ljubljano: niti poškodba ne prepreči plesa

27.9.2019

Barski stolček ni rekvizit, ki bi ga človek pričakoval na koncertu Róisín Murphy. Ali pa vsaj ne bi pričakoval, da bo uporabljen na konvencionalen način, ne pa kot denimo pokrivalo čudovito avantgardne irske ikone plesne glasbe.

Čarovnija Andersona .Paaka: Kino Šiška spremenil v kalifornijsko plažo

Koncert Čarovnija Andersona .Paaka: Kino Šiška spremenil v kalifornijsko plažo

28.8.2019

Ne pomnim, kdaj je Kino Šiška nazadnje prekipeval od nalezljive evforije tako kot na sinočnjem koncertu Andersona .Paaka. Publika najbrž ceni, kadar Ljubljano vendarle obišče kak izvajalec aktualnega žanra, ki je obenem še v polnem razmahu kariere.

Paraf: Sabrana Djela 1976.‒1987.

Poslušamo Paraf: Sabrana Djela 1976.‒1987.

5.4.2019

Nekdanji reški zasedbi Paraf mnogi priznavajo status prve pankovske skupine v nekdaj socialistični jugovzhodni Evropi, ob tem pa so spadali tudi med prve pankerje, ki niso izvirali iz Velike Britanije.

Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987.

Poslušamo Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987.

5.12.2018

Kompilacija Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987. oziroma Socijalistički disco. Ples iza jugoslavenske baršunaste zavjese 1977.–1987.

Haiku Garden: Where If Not Now

Poslušamo Haiku Garden: Where If Not Now

19.11.2018

Pa saj nikoli ni bilo dvoma.

KALU & The Gradient: Get Well Soon

Poslušamo KALU & The Gradient: Get Well Soon

19.10.2018

Odlično! Elektronik KALU aka Luka Uršič je že s prvim poskusom zadel točno v sredo! Malo znan skladatelj in producent predstavlja navdušujočo ambientalno postavko.

Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations

Poslušamo Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations

31.5.2018

Englabörn , ki je izšel leta 2001, je bil prva samostojna izdaja letos umrlega islandskega skladatelja Jóhanna Jóhannssona, ki se je v zadnjih letih proslavil predvsem kot avtor filmske glasbe, tudi ...

Različni izvajalci: Johnny Cash Forever Words

Poslušamo Različni izvajalci: Johnny Cash Forever Words

29.5.2018

Album Johnny Cash Forever Words je zvočno nadaljevanje knjižne uspešnice Forever Words: The Unknown Poems , zbirke prej neobjavljenih skladb, besedil in pisem vselej proti toku plavajočega Johnnyja ...

Stran 1 od 54
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov