S projektom S.K.U.P. ni delež družbi se bodo predstavili fotografinja Jasna Klančišar in slikarja Žiga Rehar ter Brane Širca. Zadnja sicer pogosto sodelujeta in se skupaj predstavljata na razstavah. Foto: S.K.U.P.
S projektom S.K.U.P. ni delež družbi se bodo predstavili fotografinja Jasna Klančišar in slikarja Žiga Rehar ter Brane Širca. Zadnja sicer pogosto sodelujeta in se skupaj predstavljata na razstavah. Foto: S.K.U.P.
Pred delom Žige Reharja so žične skulpture Braneta Širce – žičniki, ki jih je Širca že razstavljal, tudi na ulici (ob razstavi v Galeriji Ars jih je postavil tudi na Hribarjevo nabrežje, Čevljarski most in Jurčičev trg). Foto: S.K.U.P.

Vsi trije nastopajo pod okriljem skupine S.K.U.P., ki sta jo leta 2002 ustanovila Brane Širca in Žiga Rehar kot osnovo skupine, ki je pozneje vključevala različno umetniško sestavo. Skupino povezuje predvsem želja po skupnem razstavljanju.
Razstavo S.K.U.P. ni delež družbi so fotografinja in slikarja zasnovali kot kolaž, ki je sestavljen iz različnih pogledov treh avtorjev na družbeno pereče tematike.
Jasna Klančišar se predstavlja s serijo fotografij Portreti iz Hrastnika, ki gledalca popeljejo v svetove intimnih prostorov malega človeka in ga predstavijo kot osnovni in nepogrešljivi delec družbe. Pri tem nas sooča z vprašanjem, ali se sodobna družba, prežeta z globalizacijo, sploh zaveda svojega osnovnega delca, je zapisal likovni kritik in publicist Janez Svarovsky.
Ekrani Žige Reharja nas popeljejo v čudoviti svet narave, ki nas v svoji neizmerni lepoti in moči venomer opozarja tudi na svojo temno in uničevalno plat. Dela, naslovljena High resolution is no solution, jasno in brez milosti reflektirajo dejanja sodobne družbe, ki se zaradi neprestanega napredka odreka sožitju z naravo.
Projekt Braneta Širce Money predstavlja pogled na svet, ki se vrti okoli denarja. Slike na papirnatih napihljivih vrečah so ročno prenesene povečane podobe skeniranega denarja, ki je v postopku prenosa (izdelave) ročno opran in tako tudi na simbolni ravni čist in neomadeževan. Različno napihnjeni bankovci predstavljajo tudi različno napihnjene valute oziroma govorijo o napihnjenih ekonomskih balonih kot posledicah raznih špekulacij in prevar.