Priporočamo
()
V predstavi se prepletajo lutke, maske, glasba in ples. Foto: RTV SLO

Dodaj v

Prigode Lažnivega Kljukca

Gledališka predstava z lutkami, maskami, živo godbo, plesom in petjem
2. december 2006 ob 09:08,
zadnji poseg: 3. december 2006 ob 20:45
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Cankarjevem domu so tokrat na svoj račun prišli mlajši ljubitelji kulture, ki so se poglobili v prigode Lažnivega Kljukca.

V predstavi Lažnivi Kljukec, za katero sta besedilo po prigodah barona Münchhausna G. A. Burgerja napisala Matjaž Pikalo in Eka Vogelnik - ta jo je tudi režirala in poskrbela za likovno podobo - je 3. 12. glavni junak gledalce popeljal na vzhodna bojišča. Tam se odvija legendarni cirkus Butale, ki je na mirovni misiji pri vojakih. Med pripravami galapredstave izgine cirkusdirektor, vsi pa se znajdejo med samim peskom in izstrelki. Tako se morajo spopasti z vprašanjem, kako bodo v tako nemogočih razmerah sploh lahko nastopili.

V tistem trenutku na topovski krogli na pomoč prileti nihče drug kot Lažnivi Kljukec s trirogelnikom in pihalnikom. Začne pripovedovati svoje stare zgodbe, ki jih igralci cirkusa prenavljajo in s pomočjo občinstva povsem na novo oživljajo. Konec zgodbe je kakopak srečen. Sanjska ženska odpotuje z izbrancem Jakopetom v Pariz, artistka Meta spet najde svojega ljubljenega moža in cirkus se vrne domov.

V predstavi nastopajo Matjaž Pikalo, Petra Pikalo, Brina Vogelnik in Luka Ropret, glasbena podoba je delo Jaka Hawlina in Luka Ropreta, gibalna podoba pa Petre Pikalo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo