Dražba za Odrešenika sveta je trajala 20 minut. Foto: Reuters
Dražba za Odrešenika sveta je trajala 20 minut. Foto: Reuters
Louvre Abu Dabi
Muzej Louvre Abu Dabi s treh strani obdaja voda. Vstopnica stane približno 13 evrov. Foto: Reuters

Muzej je novico naznanil na Twitterju, pri čemer pa ni jasno, ali je tudi lastnik omenjenega dela. Mediji poročajo, da je da Vincijevo delo kupil savdski princ. Umetnina, ki so jo po 20 minut trajajoči dražbi prodali na dražbi dražbene hiše Christie's v New Yorku, in sicer neznanemu kupcu po telefonu, je več kot podvojila staro ceno za katero koli na dražbi prodano umetniško delo. Omenjeno delo, ki naj bi ga da Vinci naslikal po letu 1505, je edino delo, ki je še v zasebnih rokah, poroča BBC.

New York Times je poročal, da je delo kupil savdski princ Bader bin Abdulah bin Mohamed bin Farhan Al Saud, pri čemer se je oprl na dokumente, ki so jih videli njihovi novinarji.

Louvre Abu Dabi so odprli v začetku tega meseca. Njegova gradnja, ki je trajala 10 let, je stala več kot milijardo evrov. Muzej, ki ga s treh strani obdaja voda, je dom približno 600 umetnin, poleg tega pa so si jih še 300 del izposodili od vodilnih francoskih institucij, za kar bodo plačali več sto milijonov dolarjev. Med njimi so platna velikanov klasične in sodobne umetnosti, kakršni so Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Pablo Picasso in Cy Twombly.