Slavna bela obleka je zelo priljubljena med Elvisovimi posnemovalci. Izvirna bo zdaj na ogled v Londonu. Foto: EPA
Slavna bela obleka je zelo priljubljena med Elvisovimi posnemovalci. Izvirna bo zdaj na ogled v Londonu. Foto: EPA

V Veliko Britanijo bodo kmalu prepeljali predmete, povezane z legendarnim glasbenikom, in v londonski Areni O2 pripravili največjo retrospektivo o Presleyju v Evropi. "Za tiste, ki ne morejo v Graceland, bo Graceland prišel k nam," je dejal vodja projekta Nic Wastell.

Razstava, ki bo jo bodo odprli 12. decembra in bo na ogled do 31. avgusta prihodnje leto, bo prikazala več kot 300 predmetov, napovedujejo organizatorji. Med drugim bo razstava vsebovala tudi virtualni izlet po dvorcu v Memphisu, v katerem je Presley umrl leta 1977.

Iz muzeja, ki je urejen v njegovem nekdanjem domu, bodo med drugim pripeljali tudi biljardno mizo, na kateri je igral skupaj s člani skupine The Beatles leta 1965, ter njegova slavna oblačila, kot je črna usnjena obleka, ki jo je nosil leta 1968 v televizijskem nastopu Comeback Special.

"Čeprav nas na vsak ta predmet vežejo spomini, smo več kot veseli, da bodo lahko zapustili Graceland," je dejala Priscilla Presley, ki je bila šest let poročena s pevcem. "Elvis je tako meni kot najini hčeri Lisi Marie Presley veliko pomenil, toda obe veva, da si ga naša družina deli s svetom," je še dodala.

Med predmeti, ki bodo prvič zapustili Graceland, so tudi pevčeva denarnica s fotografijami njegove hčere in prstan z vgraviranimi začetnicami T.C.B. (Taking Care of Business), kar je bil pevčev moto, po njem pa je imenoval tudi svojo skupino. Vsi predmeti sicer ne bodo na ogled vseh devet mesecev.