Razstave
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 10 glasov Ocenite to novico!
Frederic Fontenoy. Srebroželatinasta fotografija. Edicija: 5 Foto: Galerija Fotografija

Dodaj v

Frederic Fontenoy, Inside: Fetišizirano telo v sobi

Fotograf kot tisti, ki gleda, in tisti, ki je opazovan
10. december 2013 ob 14:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Fotografska praksa v tradiciji Georgesa Bataillea, Pierra Moliniera in Luisa Buñuela raziskuje željo. Drzne si rokodelsko uporabiti domišljijo in se potopiti v svojeglave mizanscene.

Tako so pri Galeriji Fotografija pisanje Lée Bismuth povzeli v vabilu na odprtje razstave del Frédérica Fontenoya z naslovom Inside, ki bo v torek ob 19.00. Uro pred odprtjem bo obiskovalce po razstavi popeljal avtor sam.

Fontenoyevo delo tematizira vse mogoče načine razstavljanja telesa, fantaziranje in fetišiziranje. Velikoformatne, analogne parodije z natančno umerjenimi scenografijami, brez retuše in z eno in edino sceno – sobo. Podobe so polne referenc in duhov, kakor časopis Opus (L'oeuvre), ki visi preko impresivne zadnjice. Fontenoyeva vizija je ironična.

Za fotografa igranje vlog na "slikah" pomeni izkusiti lastno telo v prostoru; odvija se dinamična izmenjava z modeli, ki vse po vrsti sodelujejo v igri in sodelujejo polno in z radostjo. Od poziranja do pritiskanja na sprožilec. Istočasno je fotograf tisti, ki gleda in tisti, ki je opazovan. V igri na meji med realnostjo in fikcijo ni resnično perverzen. Ustvarja osebno mitologijo s široko razvejanimi poganjki.

Razstava bo na ogled do 17. januarja.

A. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ed Rush
# 10.12.2013 ob 17:52
Lepo.
endrug
# 10.12.2013 ob 15:03
Brez zavor...
Kazalo