V okviru razstave so na ogled zgodbe in dela muslimank z vseh koncev sveta. Foto: IMOW
V okviru razstave so na ogled zgodbe in dela muslimank z vseh koncev sveta. Foto: IMOW

Mednarodni muzej žensk iz San Francisca predstavlja svetovno spletno razstavo Muslima, v sklopu katere so na ogled postavili dela muslimanskih žensk. Gre za zbirko glasov, zgodb in umetnin sodobnih muslimanskih žensk, ki osmišljajo svoje identitete in na ta način rušijo stereotipe, omenjene v uvodu. Kar prek spleta si tako lahko ogledate dela umetnic, aktivistk in miselnih voditeljic z vseh koncev sveta, ki predstavljajo širok razpon muslimanskih resničnosti in se ukvarjajo z različnimi tematikami.

Razstavo Muslima si oglejte na tej povezavi.

Kustosinja razstave, ki bo na ogled do decembra, je Samina Ali, v Indiji rojena muslimanka, ki živi in dela v San Franciscu. Svetu je želela predstaviti sodobno muslimansko žensko, ki ni nujno Muslima v pravem pomenu besede - v arabščini izraz označuje globoko verno žensko, zvesto Bogu -, ampak se lahko počuti muslimanko zaradi družinskega izročila, kulture, v kateri je odraščala ...

Razstavo Muslima si lahko ogledate glede na tip del, tematiko ali po najnovejših oziroma najpriljubljenejših delih. Osvežujejo jo vsak dan sproti.