Avtoportret, predhodnik selfija. Foto: EPA
Avtoportret, predhodnik selfija. Foto: EPA

Na njej bodo ob avtoportretih znanih umetnikov na ogled selfiji nekaterih znanih osebnost ter selfiji, ki jih bodo v galeriji izbrali prek javnega natečaja.

Med drugim bo mogoče videti avtoportrete umetnikov, kot so Vincent van Gogh, Rembrandt, Velazquez, Tracey Emin, June Calypso in Kutlug Ataman, ob njih pa po pisanju spletnega portala časopisa Guardian med drugim selfije nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame in nekdanjega britanskega premierja Davida Camerona.

Po besedah vodje galerije Nigela Hursta selfiji pričajo o tranziciji sodobne kulture v visoko digitalizirani in tehnološko napredni dobi, povezani z mobilno telefonijo. Kot je povedal, bo razstava podala "očarljiv vpogled v zgodovino in ustvarjalni potencial selfija".

Galerija pri projektu sodeluje s kitajskim proizvajalcem pametnih telefonov Huawei. Po pisanju portala časopisa Guardian je povabila deset mladih britanskih fotografov, naj podajo svoj prispevek. Poleg tega so razpisali javni natečaj, s katerim pozivajo ljudi, naj prispevajo svoje najzanimivejše selfije. Izbor bo predstavljen na razstavi.

Razstava bo na ogled od 31. marca do 30. maja, natečaj je odprt do 19. marca.