Vabljeni v 3D-delavnico. Foto: Roglab
Vabljeni v 3D-delavnico. Foto: Roglab

Na razstavi, ki vrata odpira ob 18. uri, bo do 16. januarja na ogled deset prototipov, ki so nastali v prvem letu delovanja produkcijskega prostora pilotnega projekta RogLab. Njihova izdelava je povezala 43 oblikovalcev, inženirjev, tehnikov, arhitektov in umetnikov.

Osrednji del produkcijskega prostora pilotnega projekta RogLab, ki stoji ob nekdanji tovarni Rog na Petkovškovem nabrežju, je 3D-delavnica, ki ponuja osnovno tehnologijo in storitve na področju hitrega prototipiranja.

Poudarek na kolesarski kulturi
Letos so pri RogLabu skozi promocijo kolesarske kulture podprli razvoj dveh prototipov - kolesarske lučke in večnamenske kolesarske torbice. Raziskovali so tudi modernistično arhitekturo in pripravili prototip didaktičnih arhitekturnih sestavljank, tematika trajnostnega razvoja pa je pripeljala do modularnega vrtnega zabojčka.

Iz prepleta ustvarjalnosti in tehnologije sta nastala robotski sonični partner in risarski robot za otroke, podpora mladim ustvarjalcem pa je spodbudila razvoj elektronskega gadgeta. Pri RogLabu so preizkušali tudi prednosti in omejitve sodobnih tehnologij in materialov za izdelavo muzejskih spominkov, kar je privedlo do izvirnih križancev med vezenino in razglednico.