Lanski zmagovalec Veli Silver o svojem delu:
Lanski zmagovalec Veli Silver o svojem delu: "S taktiko privabljanja pozornosti osvetljujem problem in meje naše dejanske realnosti. Materiale, ki jih v delih uporabljam, so vedno podrejeni ideji mojega dela in so zato pazljivo izbrani." Foto: RTV SLO

Z novim oziroma še nerazstavljenim delom se bodo nominiranci na začetku maju predstavili v Centru in Galeriji P74, komisija pa bo med njimi izbrala zmagovalca.

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo kustosinja Moderne galerije Martina Vovk, umetnostna zgodovinarka in kritičarka iz Zagreba Janka Vukmir ter umetnostna zgodovinarka Nina Skumavc, je štiri nominirance izbrala med 20 prispelimi prijavami, so sporočili iz Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.

Dobitnik nagrade bo deležen šesttedenskega bivanja in ustvarjanja na umetniški rezidenci v ateljejih ISCP-ja v New Yorku, ene izmed vodilnih neprofitnih umetnostnih institucij, namenjenih promociji in podpori mlajših generacij vizualnih umetnikov.

Nagrado skupine OHO je že deveto leto zapored razpisal Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. v sodelovanju z newyorškima skladoma Foundation for Civil Society in Trust for Mutual Understanding.

Do zdaj so nagrado prejeli Sašo Sedlaček (2006), Luiza Margan in Miha Presker (2007), Mladen Stropnik (2008), Ana Čigon (2009), Maja Hodošček (2010), Beli Sladoled (2011), Tomaž Furlan (2012) in Veli Silver (2013).