Zadnjih 20 novic - Kultura

Kultura

Udo Kier
Ker sem Nemec, mi je v filmih vedno ime Hans.
3

Kultura

Dragoceni kitajski glineni vojščak ob palec zaradi brezobzirnega Američana
Vojščaka, sicer simbol borilne moči, izdelanega iz žgane gline in zakopanega za več kot 2.000 let s prvim kitajskim cesarjem - z namenom zagotavljanja cesarjeve varnosti v posmrtnem življenju -, je ...
2

Kultura

Drzen program Jazz festivala Ljubljana ovenčan z nagrado Evropske jazz mreže
" Nagrado Europe Jazz Network 2018 za drzen program smo soglasno podelili Jazz festivalu Ljubljana za progresivno selekcijo, ki zaobjema celotno umetniško zvrst s poudarkom na evropskem jazzu ter ...

Kultura

Zaplenjenih 41 tisoč artefaktov v operacijah proti nezakoniti trgovini s kulturnimi dobrinami
V dveh sicer ločenih operacijah, a s skupnim ciljem proti nezakoniti trgovini s kulturnimi dobrinami so Svetovna carinska organizacija, Europol in Interpol v 81 državah zasegli več kot 41 tisoč ...
1

Kultura

Video: O Pohujšanju v nepohujšljivih časih z Marcelom Štefančičem, jr. in Mileno Zupančič
Na tretjem v nizu pogovornih večerov ob uprizoritvi Pohujšanja v dolini šentflorjanski se je filmski kritik, televizijski voditelj in publicist Marcel Štefančič, jr.
7

Kultura

Nemška filmska klasika Podmornica še kot nadaljevanka
S koncem leta prihaja televizijska nadaljevanka Podmornica (Das Boot), ki bo tako kot film iz leta 1981 temeljila na romaneskni predlogi Lotharja-Güntherja Buchheima in bo v središče postavila ...
13

Kultura

Slavje slovenskih tolkalcev v Luksemburgu
Na mednarodnem tekmovanju tolkalnih duov, ki je te dni potekalo v Luksemburgu, sta zmagala mlada slovenska tolkalca Jan Čibej in Luka Poljanec.
2

Novice

Po študentskih demonstracijah sta se znašla v kazenskem postopku dva študenta
Goranka Kreačič je bila v letih, ko je bilo študentsko gibanje v Ljubljani najmočnejše, študentka Filozofske fakultete.
1

Kultura

Lepa Vida malce drugače: Trkajev in Saksidov sprehod po slovenski kulturni dediščini
Slovenski mit o Lepi Vidi, ki govori o za Slovence tako značilnem hrepenenju po sreči in boljšem življenju, je doživel že vrsto prepesnitev in preoblikovanj.

Kultura

Znova izvrstni Joaquin Phoenix ganil občinstvo Berlinala
Film Ne skrbite, peš ne bo prišel daleč (Don't Worry, He Won't Get Far on Foot) režiserja Gusa Van Santa je po evropski premieri na Berlinalu postal zgodnji kandidat prihodnje oskarjevske sezone.
9

Kultura

Na ARCOmadrid tudi Jože Barši in Laibach Kunst
Na mednarodnem sejmu sodobne umetnosti ARCOmadrid, enem ključnih mednarodnih sejmov sodobne umetnosti, ki v španski prestolnici danes odpira vrata, se z deli Jožeta Baršija in Laibach Kunsta ...
1

Kultura

Unesco ob dnevu materinščine: večjezičnost je temelj trajnosti in miru
Ob svetovnem dnevu materinščine Unesco opozarja na vse večjo ogroženost maternega jezika, saj vedno več jezikov izginja.
6

Kultura

Claude Monet
Hočem naslikati zrak, ki objema most, hišo, čoln ... in lepoto svetlobe, v kateri obstajajo.

Kultura

Restavratorji razkrili, kaj vse so našli na Rembrandtovih slikah mladoporočencev
Restavratorji, ki so bili 18 mesecev zakopani v čiščenje in raziskovanje najmanjših detajlov dvojnega Rembrandtovega poročnega portreta, ki sta ga pred dvema letoma s skupnimi močmi kupili Francija ...
1

Kultura

La Fura dels Baus bo z novim spektaklom odprla Ljubljana Festival
Na večer odprtja letošnjega Festivala Ljubljana se v prestolnico vrača priznana katalonska skupina La Fura dels Baus, tokrat s prav za to priložnost zasnovano predstavo.
1

Kultura

M.I.A. za MMC: “Vse bližje smo času robotskih pop zvezdnikov“
Maya Arulpragasam, bolje poznana kot M.I.A., je na Berlinalu z dokumentarnim filmom Matangi/Maya/M.I.A. evropski javnosti prvič ponudila popoln vpogled v zakulisje svojega glasbenega ustvarjanja.
13

Kultura

Dogovor podpisan: Slovenija bo častna gostja frankfurtskega sejma 2022
S podpisom dogovora je zdaj tudi uradno potrjeno, da bo Slovenija leta 2022 častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma. Gre za edinstveno priložnost za vsako državo, so dejali podpisniki.
3

Kultura

Lev Detela: Panonska elegija
Pesnik in pisatelj, esejist in prevajalec Lev Detela ima za seboj bogat književni opus. Že od leta 1960 živi predvsem na Dunaju, kamor je med študijem emigriral s pesnico Mileno Merlak.

Kultura

Burgerjev Ivan potuje vse do kitajskega občinstva
Slovenski igrani celovečerni film Ivan , ki ga je njegov avtor Janez Burger opisal kot " dramo o sprejemanju napačnih odločitev ", je bil prodan kitajski distribucijski družbi Huaulu in tako bo v ...
2

Kultura

Na Monetovih platnih ujete arhitekturne stvaritve: "Zrak, ki objema most, hišo, čoln"
Ni vprašanje, da je bil Claude Monet velik ljubitelj narave, še posebej vodnih lilij, vendar je rad upodabljal tudi stavbe, vasi in mesta.
Izjava dneva
link
Simon Korez
2
21. februar 2018 ob 12:49 Nismo prvi primer v Natu, ki smo dobili oceno nepripravljeni, in nismo prvi, ki bomo to oceno popravili v naslednjih mesecih oz. v doglednem času.
Več novic ...
Kazalo