Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Šanghaj Marko Naberšnik je tudi v svojem drugem celovečercu posegel po literarni predlogi Ferija Lainščka in ustvaril topel in zelo gledljiv film Šanghaj.
Še eno leto Mike Leigh je vedno slovel kot mojster upodabljanja britanskega vsakdana, a s Še enim letom je prekosil samega sebe ter ustvaril moreč realističen portret staranja in osamljenosti.
Škatla Če bi Sartrove ideje prenesli v film noir, na režiserski stolček pa postavili temačnega Richarda Kellyja, bi dobili Škatlo. Skoraj.
ŠOLA ROCKA Sanjaški in svojeglavi rocker, ki v življenju nima sreče, postane nadomestni učitelj na privatni osnovni šoli, kjer skrivoma uči rock glasbo.
Šola za barabe Zgodbe o prevarantih so ena najbolj "filmičnih" nasploh, a Šola za barabe ne izpolni visoko postavljenih pričakovanj.
Špangleščina Komična drama o materi samohranilnilki, ki se iz Mehike s hčerko preseli v Los Angeles, kjer se zaposli pri premožni družini.
ŠPARTANEC Izkušeni častnik Robert Scott (Val Kilmer) z mladim pomočnikom Curtisom (Derek Luke) išče ugrabljeno hčerko ameriškega predsednika.
Številka 23 Številka 23 ima več kot 23 razlogov, da ga označimo za enega slabših filmov zadnjega časa, ki so priromali na naša filmska platna.
Štoparski vodnik po galaksiji Verjetno ena najtežje pričakovanih filmskih priredb kultnih knjižnih serij (po Gospodarju prstanov) je končno v kinematografih.
Šušlja se Minilo je skoraj 40 let odkar je Diplomiranec šokiral in zabaval svet filma. Njegovo nadaljevanje je le ponesrečen poskus reciklaže.
Gledamo
link
Liffe: Poletje
13. november 2018 ob 15:29 Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo