Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Da Vincijeva šifra Hollywoodska priredba (v zadnjih letih) ene najbolj prodajanih knjig Dana Browna je kljub izvrstni igralski zasedbi žal precejšnje razočaranje.
Daleč od nje Alzheimerjeva bolezen je neprijetna tema, ki zna biti kot filmsko gradivo neprijetna. Daleč od nje prinaša prijetno osvežitev.
DAN PO JUTRIŠNJEM Učinek tople grede povzroči taljenje ledenikov, ki sprožijo verižno reakcijo vremenske katastrofe globalnih razsežnosti.
Dan, ko bo obstala Zemlja V času številnih nadaljevanj in priredb je kar malo nenavadno, da je tako pozno svoj remake dočakal tudi kultni ZF-film Dan, ko bo obstala Zemlja.
Darjeeling Limited Filmski svet Wesa Andersona nikoli ni bil enodimenzionalen, niti preprost, niti enoznačen. Enako velja tudi za Darjeeling Limited.
Dedek uide z vajeti Vojaškemu veteranu Dicku Kellyju, ki ga igra Robert De Niro, po štirih desetletjih zakona umre žena.
Deja vu Deja vu prinaša že videno – znanstveno-fantastični film, ki z napovedniki obeta veliko, a ne doseže popolnoma želenega učinka.
Dekle z zmajskim tatujem Sila redko se zgodi, da se neameriški film šele dve leti po svojem nastanku uvrsti na redni program Koloseja. Na srečo je ta usoda doletela Dekle z zmajskim tatujem.
Delta Farsa Delta Farsa? Pomenljiv in več kot hvaležen naslov za igro besed. Ne bi rad uporabljal besede polomija, zato ostanimo kar pri farsi.
Desperado Tonic Štiri zgodbe iz pete dimenzije: potujoči kinooperater Štrocki (Ivan Volarič) ugotovi, da lahko črto ločnico med sanjami in stvarnostjo potegne le filmski trak.
Deuce Bigalow - Evropski žigolo Če smo Deucea Bigalowa še nekako prežvečili, pa si njegov naslednik, ki se dogaja v Evropi, pozitivne ocene nikakor ne zasluži.
Devet Devet je za Fellinijev 8½ to, kar je postana zmrzlina za italijanski gelato. Rob Marshall je svoj film oropal skoraj vse večplastnosti in globine izvirnika.
Deček v črtasti pižami Holokavst predstavlja eno največjih tragedij v zgodovini človeštva. (Tudi) zaradi tega je ta črni madež zgodovine zelo "hvaležna" snov za filmsko obdelavo.
Dež za ubijanje V poplavi filmov katastrof v zadnjih dveh letih, je to poletje naplavilo akcijski film, ki ima naravno nesrečo, v tem primeru poplavo, le za ozadje.
Dežela jutrišnjega dne - Svet onkraj Za film, ki naj bi promoviral pomen inovativnosti in domišljije, Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj precej kilavo sledi svojemu poslanstvu.
Dežela La La Dežela La La je s svojo zasičeno barvno shemo, umetelnimi koreografijami in na trenutke nadrealistično scenografijo absolutno dovršena vizualna dogodivščina.
Dežela živih mrtvecev Najnovejša zombijada kultnega režiserja Gorgea A. Romera, ki je pred skoraj štridesetimi leti postavil temelje zombijevskega podžanra.
Dilema Ron Howard je tip režiserja, ki se lahko podpiše tako pod kakovostne kot povsem (pod)povprečne filme. Dilema pričakovano sodi v drugega izmed obeh ekstremov.
Dirka smrti Učinkovito posodobljena predelava filma Death Race 2000 legendarnega Rogerja Cormana.
Disturbia Poživitev žanra mladinskih avantur iz osemdesetih o iznajdljivih najstnikih, ki odrasle uženejo v kozji rog, s primesjo srhljivke.
Gledamo
link
Liffe: Poletje
13. november 2018 ob 15:29 Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo