Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
FAHRENHEIT 9/11 Finančno najuspešnejši dokumentarec vseh časov je politična groteska z nedvoumnim poslanstvom: z oblasti odstraniti predsednika Georgea Busha.
Fantastični štirje Namesto enega film prinaša kar štiri superjunake, ki se trudijo ubraniti mesto pred zlikovcem v podobi ambicioznega poslovneža.
Fantastični štirje: Prihod Srebrnega letalca Fantastični štirje, eni najstarejših superjunakov ameriškega založnika stripov Marvel, vnovič dokazujejo, da stripovske predelave niso suho zlato.
Fantom iz opere Eden najtežje pričakovanih filmov leta se izkaže za nenavdahnjeno uprizoritev muzikala Andrewa Lloyda Webbra.
Fantomska nit Naj vas ne preslepi to, da je Daniel Day-Lewis v Fantomski niti videti kot starejša različica Newlanda Archerja, nežnega džentelmena, ki je v Času nedolžnosti koprnel za nedosegljivo ljubeznijo.
Fantovska leta "Pričakovala sem več!" nekje proti koncu Fantovskih let, ko se naš protagonist odpravlja na kolidž, bruhne iz njegove mame. "Naslednji velik dogodek? Moj pogreb! Mislila sem, da bo boljše."
Favnov labirint Konec druge svetovne vojne se deklica z bujno domišljijo skupaj z bolehno nosečo mamo preseli v španski gozd k očimu, sadističnemu generalu, Vidalu.
Film za ženske Ekranizacija romana pisatelja Michala Viewegha se najavlja kot češka različica Bridget Jones, a ne izkoristi svojega potenciala.
Film, da te kap 4 Kje je problem novega izdelka iz serije Film, da te kap? Rad bi bil parodija. A ker je brez humorja, je lahko le parodija samega sebe.
Filmska recenzija - Drakula: Skrita zgodba Poleti se je razvedelo, da studio Universal snuje lastno franšizo tipa Maščevalci; v njihovi legiji "junakov" bodo same klasične filmske pošasti, od Mumije pa do Frankensteina in Nevidnega moža.
Filmska recenzija: 22 Jump Street - Mladeniča na faksu Komedija 22 Jump Street ima pravzaprav zelo pogumno premiso: "odnesti" jo hoče s tem, da pred našimi očmi naredi točno to, iz česar ves čas eksplicitno brije norce: skoraj dobesedno ponovi vsak ...
Filmska recenzija: 50 odtenkov sive Film, glede katerega si ni nihče delal pretiranih iluzij o kakovosti, a je imel najagresivnejšo oglaševalsko kampanjo, kar jih pomnim, je v Sloveniji v prvih štirih dneh drlo gledat skoraj 50 tisoč ...
Filmska recenzija: Alabama Monroe Belgijski film, ki je bil med letošnjimi nominiranci za tujejezičnega oskarja, pred flamsko kuliso razpre tragično usodo, ki bi bila vredna čisto lastne folkovske balade.
Filmska recenzija: Alica izza ogledala "Preteklosti ne moreš spremeniti, lahko pa se od nje česa naučiš," je globoki nauk, do katerega pride Alica na svojem drugem potovanju v Čudežno deželo.
Filmska recenzija: All Eyez On Me - Legenda o Tupacu Shakurju Nihče ne bi mogel trditi, da lik in delo Tupaca Shakurja nista ena najbolj telegeničnih zgodb v šovbiznisu.
Filmska recenzija: Anina provizija Kritičnosti in družbenega angažmaja nikoli nisem imel za nekaj, kar bi sledilo trendom.
Filmska recenzija: Annabelle Kot večina filmov, ki stavijo na rentabilnost že vzpostavljene franšize, je tudi Annabelle precej konvencionalen izdelek, ki na nobeni točki ne skuša redefinirati ali razširiti podžanra "zakletih ...
Filmska recenzija: Annabelle - Stvarjenje Niso samo filmi o superjunakih tisti, ki se povezujejo v neobvladljive konglomerate prepletenih "vesolj".
Filmska recenzija: Aquarius Aquarius je elegantna stara zgradba v brazilskem mestecu ob morju, v kateri so izpraznjena že vsa stanovanja – razen enega. V njem živi Clara, ki se še upira nepremičninski družbi.
Filmska recenzija: Atomska blondinka "Oh little girl / there are times when I feel / I'd rather not be / the one behind the wheel ..." Je Martin Gore daljnega leta 1987 vedel, da piše idealno glasbo za Atomsko blondinko?
Gledamo
link
Liffe: Mandy
10
15. november 2018 ob 18:11 Morda je bilo treba počakati na manj uveljavljenega, s predsodki neobremenjenega režiserja, da si je spet enkrat upal z vso resnostjo staviti na Nicolasa Cagea, nesporno legendo, ki že več let svojo ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo