Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Obupna belina Finančno in duhovno obubožan potovalni agent (Robin Williams) naleti na zmrznjeno truplo neznanca, ki ga uporabi za zavarovalniško prevaro.
Oceanovih 12 Oceanova roparska ekipa (George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts itd.) je nazaj - v številčnejši zasedbi in s še drznejšimi načrti.
Odgrobadogroba Olajšanje za slovenski film. Jan Cvitkovič je z drugim celovečercem potrdil, da uspeh njegovega prvenca Kruh in mleko ni bil naključen.
Odklenjen Predstavljajte si, da bi bili neskončno pametni. Kaj bi želeli doseči z neomejenim potencialom? Denar, slavo in moč? Res?
Odklenjena skrivnost Patronažna sestra, ki prispe v hišo sredi močvare nedaleč od New Orelansa, da bi skrbela za ostarelega moža, odkrije zli urok.
Odplaknjeni gizdalin Britansko prikupna in obenem rahlo prežvečena računalniško animirana pustolovščina udomačenega podgančka, ki se znajde med divjimi vrstniki.
Odsev Nepotrebna predelava korejske grozljivke s Kieferjem Sutherlandom v glavni vlogi.
Ognjemet V redno slovensko distribucijo končno prihaja japonska kriminalna drama, ki je leta 1997 v Benetkah prejela zlatega leva.
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
Okrožje 9 Okrožje 9 je neodvisna ZF-srhljivka, posneta v neverjetno prepričljivem dokumentarnem slogu, ki se dogaja leta 2010 v Johannesburgu.
Oliver Twist Roman Polanski se je lotil klasike Charlesa Dickensa. Njegov izdelek sledi izvirniku, a ponuja dovolj prostora lastni interpretaciji.
Omen 666 Posodobljena predelava klasične psihološke grozljivke Znamenje (The Omen, 1976), ki ga je režiral Richard Donner.
Operacija Valkira Solidna vojna drama o poslednjem poskusu atentata na Adolfa Hitlerja, ki si je ob okupaciji Berlina vzel življenje devet mesecev pozneje.
Osem ujetih Vznemirljiv pustolovski film v klasičnem Disneyjevem slogu družini prijaznih igranih filmov o naravi, človeku in sožitju z živalmi.
Osnovni delci Literarna nihilistična klasika Osnovni delci izpod peresa Michela Houellebecqa je doživela filmsko adaptacijo povsem v nemških tonih.
Ostanek časa Francois Ozon se v Ostanku časa rahločutno sprašuje, kako naj mlad moški na vrhuncu moči sprejme to, da mora umreti.
Osupljiva lepota tišine ali zakaj si Umetnik zasluži zmago na oskarjih? "Bolj smiselno bi bilo, da bi se nemi film razvil iz zvočnega, in ne obratno." Mary Pickford, ena prvih div nemega Hollywooda, daljnega leta 1934 najbrž ni vedela, kako preroško bodo slabih 80 let ...
Otok Znanstvenofantastična akcija postavljena približno 90 let v prihodnost z Ewanom McGregorjem in Scarlett Johansson v glavnih vlogah.
Otok v mestu Disfunkcionalne družine so pogosto tema grenko-sladkih ameriških filmov. Eden izmed zadnjih je Otok v mestu, ki pusti prav soliden vtis.
OTROCI SREČE V poznih 70-ih in 80-ih letih 20. stoletja se je odraščajoča mladina SFR Jugoslavije režimu uprla s popularno glasbo na zahodni način.
Gledamo
link
Liffe: Mandy
10
15. november 2018 ob 18:11 Morda je bilo treba počakati na manj uveljavljenega, s predsodki neobremenjenega režiserja, da si je spet enkrat upal z vso resnostjo staviti na Nicolasa Cagea, nesporno legendo, ki že več let svojo ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo