Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
P. S. Ljubim te Filmi o žalovanju so dvorezen meč in zdi se, da se je P. S. Ljubim te na eni strani prikupil, na drugi pa naredil nekaj velikih napak.
Paranormalno Še najbolj strašljivo pri Paranormalnem je to, da nam deset let po takrat res revolucionarni Čarovnici iz Blaira bolj ali manj isti koncept vedno znova prodajajo kot originalen. Toda če je
Parfum Zgodba o verjetno najbolj zapostavljenem človeškem čutilu in siroti, ki jo je narava obdarila z najbolj pretanjenim čutom za vonj pod soncem.
Paul Večina znanstvenofantastičnih filmov bitja iz vesolja obravnava bolj ali ne agresorsko-osvajalsko, zato je Paul s svojim komičnim pristopom toliko bolj osvežilen.
PESNIKOV PORTRET Z DVOJNIKOM Biografija slovenskega pesnika Franceta Prešerna je bila najprej posneta kot petdelna televizijska nadaljevanka.
PET KRAT DVA Pet prizorov iz romantične zveze v vzvratnem vrstnem redu: najprej ločitev, šele nato poroka.
Pet otrok in Željozaver Fantazijska pripoved o prigodah petih otrok, ki se med prvo svetovno vojno preselijo iz Londona na deželo k čudaškemu stricu (Kenneth Branagh).
Petdeset odtenkov svobode V retrospektivi je skoraj smešno, kakšen cirkus je še leta 2015 svet zganjal okrog t. i. pornografije za mamice, ki naj bi jo utelešala trilogija Petdeset odtenkov sive.
Petelinji zajtrk Film po literarni predlogi Ferija Lainščka je velik film o malih ljudeh, ki je pri gledalcih naletel na topel sprejem. Upravičeno!
Peter Pan Režiser P. J. Hogan (Notting Hill, Moj bivši se poroči) se je gradiva lotil z vso resnostjo.
Phoenix Dolgoletno sodelovanje Christiana Petzolda in njegove muze Nine Hoss od vzhodnoberlinske dobe ( Barbara , 2012) stopa še eno poglavje nazaj v nemški zgodovini.
Pijani od oblasti Claude Chabrol v svojem novem filmu skuša povedati to, kar že dobro vemo: boj proti korupciji je kot boj don Kihota z mlini na veter.
Piran/Pirano Slovenska filmska javnost je imela pred ogledom filma Piran/Pirano velike apetite, ki pa so bili očitno le nekoliko preveliki.
Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja Zabavna gusarska pustolovščina v bahaškem slogu pomorskih fantazijskih filmov iz prve polovice prejšnjega stoletja.
Pirati s Karibov: Na robu sveta Tretji del fantazijske pustolovščine, ki temelji na zabaviščni zanimivosti iz Disneylanda, so napihnili prek vseh meja, kar pa ima dobre in slabe plati.
Pisatelj v senci Menda gre za kritiko Tonyja Blaira, a Pisatelj v senci je obenem zgodba o slavnem, karizmatičnem moškem, ki mora živeti v izgnanstvu in ki mu grozi, da ga bo pokopala skrivnost iz sedemdesetih. Zveni ...
Pisma z Iwo Jime Clint Eastwood se je slavne bitke iz 2. svetovne vojne - za otok Iwo Jimo - lotil z dveh perspektiv. Japonska je izjemno subtilna.
Planet terorja Smrtonosni virus, živi mrtveci, skrivnostni pretepač, eksotična plesalka, šerif malega mesta, odločna bolniška sestra in ošabni zdravnik.
Plešem sama 19-letno Lucy Harmon, ki jo je lepo in čutno upodobila Liv Tyler, oče pošlje po mamini smrti na deželo k družinskim prijateljem v italijansko Toskano.
Po poroki Danska filmografija si je v prejšnjem desetletju priborila pomembno mesto v filmskem svetu in tam varno vztraja tudi danes.
Gledamo
link
Liffe: Poletje
13. november 2018 ob 15:29 Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo