Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Rad mora imeti pse Televizijski pisec Gary David Goldberg nam v svojem drugem filmu Rad mora imeti pse predstavi predvidljivo romantično komedijo.
Radijski šov Zadnji film Roberta Altmana je v naše kinematografe prišel ravno v dneh njegove smrti in nas še zadnjič spomnil na velikega genija.
Ratatouille Brad Bird (oskar za Neverjetne), trenutno najbolj cenjen režiser animiranih filmov, se izkaže vrednega svojega slovesa s to gurmansko satiro.
Ray Biografija enega najbolj priznanih, priljubljenih in svetovno uspešnih ameriških temnopoltih glasbenikov Raya Charlesa.
Razvajene Parižanke Nepričakovan uspeh nanizanke Seks v mestu je butnil tudi v Evropo. A Razvajene Parižanke (razvajene) gledalce pustijo ravnodušne.
Rdeči kot Amerišo podjetje zabavne industrije pošlje na Kitajsko svojega pogajalca Jacka Moora, ki naj bi prepričal vlado, da je njihov televizijski program primernejši od nemškega tekmeca.
Reci da Je Jim Carrey po daljšem času posnel spet dobro komedijo? Hm, v skladu s filmom bi zelo rad rekel "da", v resnici pa tega (žal) ne morem.
Revni milijonar Je Revni milijonar najboljši izdelek filmske bere z letnico 2008? Niti ni pomembno, saj je svež, inovativen in poln pozitivne energije.
Rezervni načrt Zadnje mesece k nam prihaja vse več romantičnih komedij, ki jih mirne duše lahko ocenim kot slaboumne. Rezervni načrt sodi med njihove "vrhunce".
Rezilo: Trojica Zaključni del trilogije o polvampirju in lovcu na vampirje po imenu Blade, ki se mu v boju proti prvotnem vampirju pridružita še srborita lovca.
Reševanje vojaka Ryana Steven Spielberg zadnja leta posname en film za občinstvo, drugega pa za kritike. Tak primer sta Jurski Park in Schindlerjev seznam.
Riddickove kronike Gre za nadaljevanje nizkoproračunske znanstvenofantastične uspešnice Planet Teme (2000), ki je Vina Diesla izstrelila med zvezde.
Ritem norosti Genij je en odstotek navdiha in 99 odstotkov prelitega potu, je vedel že Thomas Edison.
Robin Hood Vsem znana zgodba, zvezdniška zasedba, izkušen režiser in velikopotezna produkcija – na papirju Robin Hood skoraj ne bi smel biti brca v temo. Zakaj je torej tako rutinski in prazen?
Roboti Druga celovečerna risanka Chrisa Wedga, režiserja Ledene dobe, nas popelje v barvit svet robotov, poln prikupnih sodobnih prispodob.
Rock za vse čase Mamma Mia za moške? Ne ravno. Rock za vse čase se malikovanja natupiranih glamrockerjev osemdesetih loti s premalo ironije, da potencialno še vedno nalezljive himne skupin, kot so Journey, Poison in ...
Rock'n'Roll pirati Po smrti Michaela Jacksona se na radijskih valovih spet vrtijo uspešnice kralja popa, po ogledu Rock'n'Roll piratov pa si boste vrteli glasbo iz šestdesetih.
Rocky Balboa Sylvester Stallone še zadnjič upodablja priljubljenega boksarja v filmu, ki kljubuje pravilu, da se nadaljevanje ne more primerjati z izvirnikom.
Rokenroler Guy Ritchie se počasi le vrača k svoji stari formi. Po izjemno slabem uspehu Odplavljene in Revolverja je zdaj posnel spodbudnejši Rokenroler.
Rokoborec Rokoborec je izvrsten film o vrnitvi. Glavni motiv se prepleta tako v sami vsebini kot v okoliščinah, ki spremljajo enega boljših filmov leta 2008.
Gledamo
link
Liffe: Poletje
13. november 2018 ob 15:29 Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo