Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
UBILA BOM BILLA 2 Druga polovica Tarantinove sage o maščevanju poklicne morilke, ki jo je Bill, njen vodja in ljubimec, na poročni dan ljubosumno pokončal.
Udarna novica Prva priložnost slovenskega občinstva, da se seznani z Johnnyjem Tojem, hongkonškim mojstrom akcijskega minimalizma.
Uglaševanje Igor Šterk v svojem 3. celovečercu Uglaševanje govori o tipični slovenski lastnosti – trpljenju. Ob tem žal trpijo tudi gledalci.
Ugrabitev metroja Pelham 123 Druga celovečerna priredba psihološko-kriminalnega romana Johna Godeyja o ugrabitvi vlaka podzemne železnice v New Yorku.
Ugrabitev Michela Houellebecqa Najslavnejši literarni sin Francije v zanimivem hibridu lakonične komedije in lažnega dokumentarca veselo (in zelo nepompozno) brije norce iz samega sebe ter spotoma "pojasni", kaj se je v resnici ...
Ugrabljena Preprosta in predvsem nadvse učinkovita akcija v produkciji Luca Bessona, francoskega virtuoza nizkoproračunskih žanrskih poslastic.
Ujemite Smarta Vohunska tematika se na filmskem platnu redko pojavi v "komični obleki". Ujemite Smarta je sila posrečen in uspešen izdelek.
Ulični tango Prebujanje »izgubljenih učencev« s pomočjo klasičnih plesov je lahko zanimiva zgodba, a Ulični tango je žal 100 minut izgubljenega filma.
Ultraviolet Milla Jovovich, ki se v znanstveni fantastiki počuti kot doma, se vrača v kino kot stripovsko stilizirana vampirska mutantka.
Umri pokončno 4 V poletju, ki se kar šibi pod težo blockbusterjev z digitalnimi učinki, Umri pokončno smelo zaobjame klasično kaskadersko in digitalno akcijo.
United 93 Teroristični napadi 11. septembra so v trenutku spremenili svet. Po petih letih so svoje mesto pričakovano dobili tudi na filmskem platnu.
Usodna nesreča Paul Haggis (scenarist Punčke za milijon dolarjev) se v filmskem prvencu pogumno loti rasizma, ki je v Ameriki še vedno pereča tema.
Usodna prevara Psihološka drama z dvojnim preobratom. Namig pa se skriva v resnično redkem domiselnem slovenskem prevodu naslova.
Učinek metulja Srhljiva drama o tipu, ki odkrije, da lahko potuje skozi čas z branjem svojega dnevnika, nato pa poskuša popraviti napake iz otroštva.
Učitelj Na videz preprost, počasen in nedinamičen, a v resnici globok, pretanjen, sočuten in subtilen. To je Učitelj, eden najboljših filmov, ki so letos zašli na slovenska platna.
Gledamo
link
Liffe: Mandy
10
15. november 2018 ob 18:11 Morda je bilo treba počakati na manj uveljavljenega, s predsodki neobremenjenega režiserja, da si je spet enkrat upal z vso resnostjo staviti na Nicolasa Cagea, nesporno legendo, ki že več let svojo ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo