Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
10.000 pr. n. št. Naše babice niso verjele očem pri One Million B. C. (1940), naši starši pri One Million Years B. C. (1966), mi pa lahko zremo v čisto "prave" mamute.
1408 Učinkovita priredba istoimenske kratke zgodbe mojstra groze Stephena Kinga, ki je enkrat za spremembo povsem dostojna čistokrvna grozljivka.
16 ulic Standardna akcijska kriminalka, ki bi jo lahko uvrstili v podžanr filmov kot so Insajder, Telefonska govorilnica in Poslednji klic.
20.000 dni na Zemlji Ne vem, ali bi bilo sploh mogoče, temno, biblično intenziteto sveta, ki ga v svojih pesmih in prozi gradi Nick Cave, v vsej njeni razsežnosti ujeti na film.
300 Po Mestu greha že druga fantastična in edinstveno stripovsko upodobljena filmska priredba kultnega stripa Franka Millerja.
2012 2012 je zadnji "apokaliptični film" Rolanda Emmericha. V primerjavi s preostalimi njegovimi deli je presenetljivo svež, gledljiv in celo zabaven.
2046 Hongkonška meditacija o pisatelju, njegovih ženskah in njegovem romanu o skrivnostnem vlaku, ki potnike pelje v leto 2046.
21 - Razpad Las Vegasa Filmi, ki razkrivajo prevare, so vedno priložnost za spekatakel največjih dimenzij, prepogosto pa gledalce pustijo razočarane.
3:10 za Yumo Po dolgem času spet vestern, vreden svojega imena v vsej svoji brutalnosti, dvojni morali, o plemenitih kavbojih in predrznih revolveraših.
4 bratje Razvoj dogodkov, ki sledi smrti lokalne "matere Tereze", je osrednji del akcijske kriminalke o štirih bratih, ki maščujejo svojo krušno mater.
40-letni devičnik Simpatična in prepričljiva komedija o moškem, ki je pri 40 letih opustil vsako misel, da bi vendarle izgubil svojo nedolžnost.
9 orgazmov Eksperimentalni celovečerček deloholika Michaela Winterbottoma sestavljajo le trije elementi: seks, koncerti in raziskovanje Antarktike.
9 orgazmov Eksperimentalni celovečerček deloholika Michaela Winterbottoma sestavljajo le trije elementi: seks, koncerti in raziskovanje Antarktike.
9:06 Filmu 9:06, velikemu lavreatu na Festivalu slovenskega filma, bi lahko sodeč po napovedniku dali oznako kriminalka, a v resnici mu lahko mirne duše obesimo besedno zvezo "slovenski film".
Gledamo
link
Liffe: Poletje
13. november 2018 ob 15:29 Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo