Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Babilon Svet je zaradi komunikacijskih naprav postal globalna vas, a to prav nič ne lajša komunikacije. Babilon bo na letošnjih oskarjih vroč kandidat.
Bandidas Ne, niti Penelope Cruz niti Salma Hayek ne moreta preroditi vesterna. Za kar je najbrž še najbolj kriv scenarist Luc Besson.
Bančni rop Klasični tango ravbarjev in žandarjev, ki dramatizira enega najbolj nenavadnih in uradno še vedno nepojasnjenih bančnih ropov v Veliki Britaniji.
Batman: Na začetku Batman se vrača oziroma spet začenja s povsem novo postavo v skoraj popolnem filmu, ki bo navdušil tudi tiste, ki jim superjunaki ne ležijo.
Beanove počitnice Seveda je bilo le vprašanje, kdaj se bo Rowan Atkinson na velika platna vrnil v vlogi Beana. To je že zadostna garancija za uspeh.
Bela Masajka "Poljubljati se, je tako preprosto, ostalo pa težje," razmišlja Carola, ki je za ljubezen pripravljena povsem spremeniti življenje.
BELA MODELA Slaboumna hollywoodska akcijska komedija: temnopolta policista morata varovati bogati sestri, ki jima grozi ugrabitev.
Beli trak Odlično poletno ponudbo Kinodvora nadaljuje Beli trak, lanski dobitnik zlate palme v Cannesu. Gre za specialiteto Michaela Hanekeja, ki je temelje postavil že v Skritem. Dogajanje v Skritem
Beneški trgovec Gre za privlačno filmsko upodobitev znamenite drame Williama Shakespearja, ki še enkrat dokazuje brezčasnost in univerzalnost.
Beowulf To je realistično računalniško animirana in do danes najboljša priredba starodavnega junaškega epa, postavljenega v Skandinavijo, zgodbe o junaku Beowulfu.
Bivši Film Jesseja Peretza je povprečna romantična komedija, ki pa se neuspešno spogleduje s politično nekorektnostjo.
Bližnji odnosi Prerez prvih nekaj let skupnega življenja dveh parov, katerih usode se tesno prepletajo od samega začetka.
Blueberry Junak kultnega Giraudovega stripa po 40 letih naposled oživi na velikem platnu, v podobi mojstra karakterizacij Vincenta Cassela.
Bob Dylan: 7 obrazov Bob Dylan: 7 obrazov je ambiciozen poskus predstavitve enega ključnih glasbenikov zadnjih petdesetih let.
Bodi kul Posrečena poznavalska satira zakulisja filmskih in glasbenih producentov v Hollywoodu je prežvečen prispevek tega podžanra.
Bolj čudno kot fikcija Eksistencialistična drama s pridihom romantične komedije, ki izvrstno spoji tipično moralko s humorjem.
Bolt Disney se po dveh komajda povprečnih računalniško animiranih celovečercih vrača v sedlo studia, ki se lahko kosa z DreamWorksom in Pixarjem.
Bombna misija Bombna misija ne razpravlja o upravičenosti invazije na Irak in razlogih zanjo, nas pa sooči z vojnim vsakdanom: če te ne raznese ena bomba, te bo naslednja. Lahko te likvidira ostrostrelec na bližnji ...
Borat Po dolgem času smo z Boratom spet dočakali komedijo, ki navdušuje tako filmske kritike kot obiskovalce, ki množično drejo v kina.
Bournov ultimat Tretji Bourne je bil nedvomno akcijska poslastica preteklega poletja po vsem svetu, kar je za tretji del občudovanja vreden dosežek.
Gledamo
link
Liffe: 112
14. november 2018 ob 09:10 Celovečerni prvenec danskega režiserja Gustava Möllerja je sicer vaja iz sloga, že viden koncept - a obenem tudi dobro speljana, kompaktna, klavstrofobična kriminalka, ki se skoraj v celoti naslanja ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo