Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Igra imitacije Igra imitacije je zgodba o genialnem matematiku, državnih skrivnostih, koreninah sodobnega računalništva in vohunstvu. Kljub temu ni nobene nevarnosti, da česa v filmu ne bi razumeli.
Igričar Potencial Igričarja je neverjetno širok, vsaj glede na končni vtis, ki izdelek Marka Neveldina in Briana Taylorja osvetli v zelo slabi luči. Vžigalica: Nov projekt dvojca Neveldine/Taylor
Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje Steven Spielberg in Harrison Ford se po 19 letih še četrtič vračata z najbolj priljubljenim pustolovskim likom zadnjih 30 let.
Insajder Uspešna zmes solidne igre, komičnih, dramatičnih in vznemirljivih prizorov ter privlačne zgodbe pod nepričakovano taktirko Spika Leeja.
Instalacija ljubezeni Klasična slovenska tema o ne preveč uspešnem zakonu je preoblečena v moderne filmske prijeme, ki pustijo več kot dober vtis.
Intervju Priredba istoimenskega danskega filma iz leta 2003 režiserja Thea van Gogha, ki je leta 2004 podlegel krogli muslimanskega skrajneža.
Invazija Kaj bi storili, če bi se invazija Nezemljanov začela na mikroskopski ravni in tiho preplavila svet z brezčustvenimi kloni?
Irina Palm Irina Palm je še eden iz serije filmov, ki odgovarjajo na vprašanje: "Kaj vse naredi ljubezen do bližnjih?"
Iron Man Izvrstna akcijska poslastica drugorazrednega stripovskega superjunaka, ki se bori proti zlikovcem v tehnološko naprednem hidravličnem oklepu.
Iron Man 2 Maj je zlati čas za blockbusterje, ki so namenjeni predvsem "popcorn" zabavi in kovanju dobičkov. To velja tudi za Iron Mana 2, ki je luč sveta ugledal dve leti po svojem predhodniku.
Izdajalec Vsak resničen dramatični dogodek ni primeren, da se iz njega naredi film. Vsaj nadpovprečnega ne, kar potrjuje tudi Izdajalec.
IZGANJALEC HUDIČA: NA ZAČETKU V četrtem filmu iz serije Izganjalca hudiča, ki je časovno umeščen pred vse obstoječe, končno spoznamo prvobitno zlo.
Izgubljeno mesto Andy Garcia je vse življenje želel posneti film o svoji domovini Kubi, kar mu je pri petdesetih letih uspelo v Izgubljenem mestu.
Izvor So to sanje? Hollywoodski "blockbuster" sredi poletja, ki je dejansko dober? Ne le dober, ampak odličen, zunajserijski, eden izmed filmov desetletja? Ne, to niso le sanje, to je Izvor.
Izvorna koda Velika večina filmov, ki poleti priromajo na slovenska velika platna, je tipično "poletnih" ter ne zahtevajo razmisleka in ne ponujajo estetskega užitka. Ena redkih izjem je Izvorna koda.
Gledamo
link
Rockovska poezija med dokumentarnim in osebnim
1
21. november 2018 ob 09:51 V Tlorisu za revolucijo Mark Požlep svojo družbeno-umetniško akcijo, v kateri je s kanujem obplul Manhattan, oblikuje v avtobiografsko izpoved, ki preplete dokumentarno, poetično in refleksijo.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo