Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Kaj počnemo v mraku Naj vas "vampirji" v sinopsisu ne odvrnejo: Kaj počnemo v mraku je komedija tudi (ali pa predvsem) za tiste, ki že avtomatično zavijemo z očmi ob besedni zvezi "nov vampirski film".
Kako izuriti svojega zmaja Kako izuriti svojega zmaja je povsem gledljiv in soliden animiran film, ki je primeren tako za otroke, kot njihove starejše spremljevalce. Vžigalica: Zmaj se je najprej uril v knjigi
Kako se poročiti in ostati samski Romantične komedije niso nič drugrega kot filmski boj proti samskemu življenju, kar uporabi tudi omenjena francoska komedija.
Kako se znebiti šefa? Če niste ravno samozaposleni, obstaja gromozanska verjetnost, da ste kdaj imeli oziroma imate šefa, ki v vas vzbuja morilske težnje (ali vsaj zelo žive fantazije o mučenju). Ciljno občinstvo ...
Kako ugrabiti nevesto Težava pri večini romantičnih komedij je v tem, da igrajo na prvo žogo in enostavno niso prepričljive. To velja tudi za Kako ugrabiti nevesto.
Kako veš 13 let je minilo od klasike Bolje ne bo nikoli. Po neuspehu filma Kako veš zdaj najbrž tudi režiser James L. Brooks dobro ve, da boljšega filma od Bolje ne bo nikoli ne bo ustvaril.
Karantena Ameriška predelava španske grozljivke Rec o skupini ljudi, ki se znajde v nenavadni karanteni stanovanjske hiše sredi Los Angelesa.
Karate Kid Filmske priredbe so večinoma sila nekakovostne in slabe, kar pa ne moremo trditi za Karate Kid, v katerem svojo priložnost izkoristi Jaden Smith.
Katera je prava Zelo solidna romantična komedija, ki v primerjavi s povprečnimi izdelki iz tega žanra pomembno spremeni obliko naracije.
Kače na letalu Film, ki ga je sooblikovalo potencialno občinstvo prek interneta, sicer ni popoln strel v prazno, vendar komajda zadene tarčo.
King Kong Predelava legendarne fantazijske pustolovščine o gigantski gorili, ki s posebnimi učinki izvrstno oplemeniti izvirnik iz leta 1933.
Kinsey Biografski film o ameriškem profesorju Alfredu Kinseyu, doktorju biologije, ki je zaslovel s prvo znanstveno raziskavo moških spolnih navad.
Klik - za popolno življenje Ustvarjalci Klika so se poigrali s privlačno zamislijo o vsestranskem daljincu, ki upravlja življenje, a so jo zavili v napačen žanr.
Knjiga odrešitve Knjiga odrešitve je meditativni road-trip, ki kljub nasilju na vsakem koraku pomeni svojevrstni spomenik upanju. Vžigalica: Poapokaliptični svet v različici Whitta
KO BOM VELIK, BOM KENGURU Srbski režiser Radivoje Andrić, ki je z uspešnico Munje (2001) nagnal v kina skoraj vso nekdanjo Jugoslavijo, zdaj meri, kakšen je utrip mlade beograjske generacije tri leta pozneje.
Ko pokliče tujec Samo čakali smo, kdaj bodo filmski ustvarjalci iz naftalina potegnili enega izmed začetnikov šokerjev, ki danes preplavljajo kinodvorane.
Ko žogice pobesnijo Na platnih najbrž prvič vidimo mešanico namiznega tenisa in kung fuja. Kombinacija je nadvse bizarna, a povsem gledljiva.
Koliko me ljubiš? Francoska komedija veterana Bertranda Blierja Koliko me ljubiš je nekakšna evropska komična različica Nespodobnega povabila.
Količinski popust Prijetna družinska komedija, ki na vedro hudomušen način prikaže resnične družinske vrednote, ki so v hollywoodskih filmih po navadi izumetničene.
Komiki Nemalokrat lahko beremo izpovedi (nekaterih) zabavnih in komunikativnih zvezd, da so v zasebnem življenju dolgočasni. Komiki predstavljajo tej tezi primerno gradivo.
Gledamo
link
Liffe: Marguerite Duras: Spomini na vojno
2
18. november 2018 ob 08:41 Veliko je kandidatov za prvi film, ki je bil kdaj posnet. Prav tako je veliko kandidatov za prvi film, ki je bil posnet po literarni predlogi.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo