Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Sahara Pustolovščina po vzoru Indiane Jonesa in Zaklada pozabljenih, ki pa se istoimenske knjige Cliva Cusslerja drži le za vzorec.
Samo prijatelja Romantična komedija o sramežljivem debeluhu, ki se prelevi v uspešnega pllejboja, ki pri tridesetih naleti na neuslišano ljubezen iz mladosti.
SANJAČI Pariz, maj 1968, čas intenzivnega levičarskega aktivizma. Dva mladeniča in mladenka se izolirajo od ponorelega sveta in oblikujejo komuno.
Sanjske punce Izjemno malo število muziklov je razlog, da ti večinoma hitro postanejo uspešnice. Podobno velja tudi za letošnji hit Sanjske punce.
SCOOBY DOO 2 Govoreči pes Scooby Doo in klapa mladih detektivov Skrivnosti d. d. se vrača na velika platna v boju s pobeglimi pošastmi.
Sedem dni skomin Moški srednjih let (Ben Stiller) po poroki nekdanjega dekleta sreča dekle, s katero se na vrat na nos poroči, to pa na medenem tednu bridko obžaluje.
Sedem duš Will Smith je že nekaj časa v srednjih letih, kar dobro nakazuje z vse širšo paleto vlog. To je s Sedmimi dušami le še razširil.
SEDEM JEZUSOVIH ČUDEŽEV Tri ure trajajoča, dokaj dosledna, v kanadsko-britanski koprodukciji posneta priredba Janezovega evangelija.
Seks v mestu Pozor. Nekdo je ugrabil junakinje serije Seks v mestu, jih vrgel v film z istim naslovom, a z opazno drugačno (slabšo) kakovostjo izdelka.
Seks v mestu 2 Kako se je to zgodilo? Kdaj so se urbana, sofisticirana, neustrašna "it" dekleta iz nekoč kultne serije prelevila v to jato privilegiranih, narcisističnih puhloglavk z boleče trivialnimi težavami?
Sem ti všeč? Francoska romantična komedija o 30-letnici in njenem pospešenem slovesu od samskega življenja.
SEMENJ NIČEVOSTI Satirična kostumska drama o mladi povzpetnici (Reese Witherspoon) in njenem prerivanju v angleško visoko družbo zgodnjega 19. stoletja.
Senca preteklosti Odlična priredba stripa Johna Wagnerja in Vinceta Lockeja, ki se poglablja v nasilje kot edino sredstvo preživetja najsposobnejših.
Sezona lova Posrečena zmes filma ceste in klasične zgodbe o nenavadnem prijateljstvu med udomačenim medvedom in divjim jelenom.
Sherlock Holmes Težava Sherlocka Holmesa ni v tem, da je Guy Ritchie iz njega naredil akcijskega junaka. Nasprotno, franšiza je dobila dva izvrstna lika – zdaj potrebuje le še pametno zgodbo.
Shine A Light Pozabite na to, da The Rolling Stones že od sredine osemdesetih niso več nepogrešljiv del rokenrol pokrajine – na odru so vedno bili in ostajajo v vrhunski formi.
SHREK 2 Shrek in Fiona se vrneta z medenih tednov, nato pa ju njena kraljeva starša povabita na kraljevi dvor.
Shrek Tretji V poplavi poletnih nadaljevanj, ki v tretje želijo prepričati gledalce, je Shrek Tretji še najmanj izpolnil pričakovanja.
Shrek za vedno Shrek za vedno prinaša že četrto in najbrž zadnjo dogodivščino o simpatičnem ogru. Čeprav je tokrat še več ponavljanja pa pusti ob izvirniku še najboljši vtis.
Sicko Michael Moore tudi v svojem novem celovečercu napada ameriško družbo, a tokrat bolj premišljeno, kar se odraža tudi v kakovosti filma.
Gledamo
link
Liffe: Marguerite Duras: Spomini na vojno
2
18. november 2018 ob 08:41 Veliko je kandidatov za prvi film, ki je bil kdaj posnet. Prav tako je veliko kandidatov za prvi film, ki je bil posnet po literarni predlogi.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo