Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
Ta nora ljubezen Kako najti recept za svežo in dobro romantično komedijo? Nekateri filmski ustvarjalci verjamejo, da je rešitev v zatekanju v resnejše dramske vode. Tega se poslužuje tudi Ta nora ljubezen.
Talec Nekdanji profesionalni policijski pogajalec (Bruce Willis) se znajde v kočljivi situaciji, ko ga nepridipravi potisnejo ob zid.
Tam nekje Bo Tam nekje za Stephena Dorffa, porednega (in podcenjenega) fanta Hollywooda, naredil to, kar je Izgubljeno s prevodom naredil za Billa Murrayja?
Tamara Drewe Tamara Drewe, angleška pastoralna komedija, ki je odprla letošnji Liffe, je izjemno gledljiv, a precej prazen filmski izdelek.
TED Zgodba o dveh prijateljih, med katera poseže ženska, je stara in prežvečena. A ne, če je eden od prijateljev v resnici plišasti medvedek.
Tekla bo kri Močna značajska zgodovinska drama, ki se vrti okoli ameriškega naftnega mogotca ob prelomu 19. stoletja.
Teksaški pokol z motorko: Začetek Začetki legendarnega filmskega morilca z motorko, ki delno temelji na resničnem dogodku, ki se je zgodil v Teksasu v šestdesetih letih.
TELESNI ČUVAJ Nekdanji agent CIE, ki se je začel ukvarjati z varovanjem oseb, postane telesni čuvaj hčerke mehiškega poslovneža.
Temne sence Še najbolj vdani oboževalci "bromance" med Johnnyjem Deppom in Timom Burtonom se najbrž počasi strinjajo, da bi fanta svoje gotičarsko naličene ekscentrike lahko za nekaj časa obesila na klin. Vse ...
Teorija vsega Naslov je morda malenkost zavajajoč: Teorija vsega je klasično navdihujoča zgodba o zmagi duha nad telesnimi omejitvami, za "teorije" pa v njej ni pretiranega prostora.
TERMINAL Tom Hanks je turist iz izmišljene države v vzhodni Evropi, ki obtiči na newyorškem letališču, ko njegovo domovino zajame državljanska vojna.
Terminator: Odrešitev Razdrobljeno odporniško gibanje se v postapokalitičnem svetu leta 2018 bori za preživetje proti Skynetu in njegovi neizprosni vojski strojev.
Tiger in sneg Roberto Begnini je po osmih letih spet zaigral na kombinacijo vojne in ljubezni, a je Tiger in sneg le medel odsev Življenja je lepo.
Tiha hiša Tiha hiša je v mnogo pogledih inovativna grozljivka "v prvi osebi" (brez skrbi, tokrat brez preveč moteče "tresoče" kamere), ki pa z absurdnim končnim preobratom preprosto mora ujeziti vsakogar, ki se ...
To vse spremeni Zdi se, da je za okoljevarstveno tematiko večje zanimanje kot zdaj vladalo kakšno desetletje tega, denimo v času Neprijetne resnice Ala Gora, čeprav za to ni pravega razloga.
Točka prednosti Točka prednosti je aktiven, živahen, sila hiter in hkrati gledljiv akcijski zarotniški triler, ki mu lahko odpustimo nekaj napak.
Transamerika Felicity Huffman, zvezdnica Razočaranih gospodinj, je spet razočarana. V Transameriki odlično igra moškega, ki želi postati ženska.
Transformerji Kot že mnogokrat doslej so Nezemljani izbrali Zemljo za svoj končni obračun, le da tokrat niso videti kot ogromni insekti, temveč kot ogromni roboti.
Transformerji 2: Maščevanje padlih Znanstvenofantastična "robotovščina", ki izrazito nadgradi prvi del in ljubiteljem ponudi vse in celo več, kot so pričakovali.
TRETJI UDAR Tretji del švedske akcijske trilogije razgalja zapleteno mrežo organiziranega kriminala in korupcije.
Gledamo
link
Liffe: Zdravilec
14. november 2018 ob 17:55 Prvenec Gjorčeja Stavreskega je topla, z balkanskim humorjem prežeta grenko-sladka komedija, ki odstira zelo znano zgodbo nedelujočega zdravstvenega sistema, ki številne požene v iskanje različnih ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo