Kultura - Filmske recenzije - Abecedni seznam
Vse A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9 Ostalo
naraščajoče padajoče
V dobri družbi Sodobna dramedija o vodji prodaje športnega tednika, ki zaradi menjave lastnika firme postane desna roka pol mlajšega povzpetnika.
V dolini smrti Tudi najprodornejši hollywoodski pisec zadnjih nekaj let Paul Haggis se je v svojem zadnjem filmu lotil vročega Iraka.
V iskanju dežele Nije Biografska pripoved o pisatelju, ki je avtorske pravice za Petra Pana podaril otroški bolnišnici, ta pa od njih živi še danes.
V iskanju pravice V iskanju pravice se začne kot film, ki izpolnjuje eno izmed osnovnih zapovedi kakovostnega akcijskega filma. Pozneje se izkaže, da je to tudi vse.
V iskanju sreče Will Smith, šarmantni akcijski zvezdnik, se tokrat izkaže v socialni drami, iz katere bi se slovenski filmarji lahko marsikaj naučili.
V kot vroče maščevanje Ne glede na to, ali ga imate za terorista ali borca za svobodo, maskirani V je nedvomno najbolj privlačen filmski anarhist.
V mojih nebesih Že dolgo časa na platnih ni bilo filma, ki bi pri gledalcih in filmskih kritikih vzbujal toliko različnih odzivov. Pestro paleto čustev prinaša film V mojih nebesih.
V njenih čevljih Romantična komedija, ki se po ne preveč izvirnem izhodišču razvije v ganljivo pripoved o dveh sestrah, ki sta si različni kot noč in dan.
V višave Prvovrstna zabavna animirana pustolovščina, ki kljub neuravnovešeni zgodbi še vedno prekaša večino celovečernih risank ostalih studiev.
V vrtincu strasti "Morda je žalostno, ni pa ravno Sofokles," nas med dvema dimoma cigarete spomni Rachel Weisz kot bovaryjevsko mazohistična Hester. V vrtincu strasti je z romantičnim trpljenjem prežeta melodrama o ...
V zraku Ko se Georgeu Clooneyju v filmu V zraku izpolni življenjski cilj, rahlo anemično pogleda pilota. Ne, resničnost ni videti tako kot sanje.
V žarišču Kaj lahko torej povemo o drami, ki je v nedeljo premešala karte na podelitvi oskarjev in Povratniku - zasluženo - pred nosom speljala kipca za najboljši film?
V žrelu pekla Režiser Sam Raimi, poznan po trilogiji o človeku pajku, se vrača k svojim žanrskim koreninam čistokrvne grozljivke s primesjo humorja.
Valentinovo Kako močna mora biti ljubezen, da postane Ljubezen? Nekateri menijo, da toliko, kolikor je potrebno za financiranje neuspele romantične komedije Valentinovo.
Valček z Baširjem Dejansko gre za dokumentarec o vojnem masakru Izraelcev, ki pa se ga je avtor, zaradi narave tematike, odločil posneti kot animirani film.
VAN HELSING Fantazijska pustolovščina o legendarnem lovcu na pošasti Van Helsingu (Hugh Jackam), ki pride v Transilvanijo pokončat znamenitega grofa Drakulo.
Varuh Varuh je tipični hollywoodski križanec med Oficirjem in džentelmenom ter Top gunom, a je s 136 minutami za vsaj pol ure predolg.
Varuškin dnevnik Varuškin dnevnik je pred petimi leti najprej luč sveta ugledal in navdušil v knjižni predlogi, kot film pa ni tako zelo uspešen.
VAS OB GOZDU M. Night Shyamalan, specialist za psihološke trilerje (Šesti čut, Znamenja), dodaja opombo k Twin Peaksu in Čarovnici iz Blaira: gozdni mrak ima še vedno svojo moč.
Vedno priča, nikoli nevesta Romantična komedija, ki vključuje vse možne žanrske stereotipe in je predvajana v idealnem času - ob valentinovem.
Gledamo
link
Liffe: Stotnik
4
17. november 2018 ob 07:24 Vojna drama Stotnik je do groteskne končne izpeljave pripeljani rek, da "obleka naredi človeka". Nekatere uniforme očitno ustvarjajo zveri.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo